Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Mantelzorger Marian schrijft verhalenbundel over haar inwonende moeder

Mantelzorger Marian Visser schrijft een verhalenbundel over haar moeder - Promotie Noord

Marian Visser is al jaren fulltime mantelzorger voor haar inwonende 96-jarige moeder.

Marian maakt hierbij geen gebruik van zorginstellingen. Ze heeft onlangs een verhalenbundel geschreven met als titel ‘Muizen wakkerstampen en andere ludieke verhalen van een mantelzorger over haar 96-jarige inwonende moeder’. Vorige week heeft Marian haar bundel mogen overhandigen aan wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen.

Van brieven naar verhalenbundel
Marian Visser is inmiddels 15 jaar mantelzorger voor haar hoogbejaarde moeder. Haar moeder schreef vroeger veel brieven naar onder andere familie, maar op een gegeven moment kon dit niet meer. Marian nam het stokje over. Door middel van een schriftelijke update hield zij geïnteresseerden op de hoogte van hoe zij invulling aan de zorg voor haar zeer hulpbehoevende moeder gaf. Bovendien bleef haar moeder op deze manier in contact met de buitenwereld. Marian kreeg veel positieve reacties op de verhalen. Geleidelijk is het idee gegroeid om een selectie van deze verhalen te bundelen voor een breder publiek.

Luchtig en met een knipoog
Het boekje bevat korte speelse verhalen over hoe Marian de afgelopen veertien maanden invulling probeert te geven aan de zorg voor haar moeder. Humor en inventiviteit zijn in ieder geval belangrijk om dit te kunnen volhouden. De verhalen laten zien dat er nog kwaliteit van leven is ondanks veel functieverlies. De kunst is om het te zien. Dat wil Marian ook aan andere mantelzorgers meegeven: “Probeer de kleine dingen die er nog zijn te zien, daar haal je voldoening uit. Die kleine dingen maken het leven mooi. Als je dit kan zien, kunnen zowel mantelzorger als zorgvrager het volhouden. Het boek kan een lichtpuntje zijn in deze donkere tijd.”

Geïnteresseerd?
Mensen die geïnteresseerd zijn in het boekje, kunnen contact opnemen met Marian Visser via: marian.marten@zonnet.nl of via: 0591-330162. Het boekje kost 9,50 euro (exclusief verzendkosten t.w. € 2.75). In Emmen en Dronten (Flevoland) kan het boekje gratis bezorgd worden.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd