Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Goodiebags voor mantelzorgers Westerkwartier tijdens de Week van de Mantelzorg

Week van de Mantelzorg - Promotie Noord - Ivonne Sprok

Ruim 600 mantelzorgers die geregistreerd staan bij Sociaal Werk De Schans ontvangen de komende week een goodiebag met leuke verrassingen. 

Deze actie is bedoeld om mantelzorgers tijdens ‘De week van de Mantelzorg Westerkwartier’ een hart onder de riem te steken en hen te bedanken voor hun geweldige zorg en inzet. 

Wethouder Bert Nederveen brengt samen met medewerkers van Sociaal Werk De Schans en de vrijwilligers van de werkgroepen mantelzorg de goodiebags bij de mantelzorgers thuis. Ook aan de jonge mantelzorgers is gedacht. Jonge mantelzorgers, die zich daarvoor hebben aangemeld, krijgen een attentie.

Wethouder Bert Nederveen: “We vinden het belangrijk oog en oor te hebben voor de mantelzorgers. Deze groep staat altijd klaar voor een naaste die zorg nodig heeft. Soms ten koste van hen zelf. We willen hen met deze verrassingsactie bedanken en laten weten dat ze op onze steun kunnen rekenen. Juist ook in deze uitdagende en intensieve coronatijd.”

Ondersteuning mantelzorgers
De medewerkers van Sociaal Werk De Schans bieden ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden. Ook tijdens de coronaperiode kunnen mantelzorgers dagelijks terecht bij de welzijnsorganisatie voor informatie, advies of een luisterend oor. Daarnaast organiseert de welzijnsorganisatie regelmatig activiteiten voor mantelzorgers. Voorbeelden hiervan zijn de online funmiddag voor jonge mantelzorgers die recent is georganiseerd en de online kerstbingo. Deze vindt in december plaats en is voor alle volwassen mantelzorgers uit de gemeente Westerkwartier.

De verrassingsactie is mogelijk gemaakt door gemeente Westerkwartier, Sociaal Werk De Schans, de werkgroepen Mantelzorg, de Westerkwartierse Uitdaging en sponsoring vanuit lokale ondernemers.

Meer informatie
Voor vragen of meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met Sociaal Werk De Schans via telefoonnummer (0594) 745 620 of een mail sturen naar info@sociaalwerkdeschans.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.sociaalwerkdeschans.nl.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd