Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Gemeente Westerkwartier sluit zich aan bij actie Eén tegen eenzaamheid

Ondertekening deelname actie Een tegen Eenzaamheid Gemeente Westerkwartier - Promotie Noord

Maandagmorgen 5 oktober heeft wethouder Bert Nederveen zijn handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Hij deed dit in de Schutse, Oldenoert 32 in Leek. Bij de ondertekening waren vertegenwoordigers van Sociaal Werk de Schans, De Schutse en Hulpkring aanwezig.

Eén tegen eenzaamheid
Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Het doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen te doorbreken. Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. Dit geldt ook in het Westerkwartier. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Eenzaamheid komt voor in alle leeftijden, ook bij jongeren.

Het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid is 20 maart 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge van VWS. Sindsdien doen zo’n 170 gemeenten en meer dan 100 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Verantwoordelijk wethouder Bert Nederveen: “Het accent van de acties in de week van de eenzaamheid in het Westerkwartier ligt zoveel mogelijk op ‘Kom erbij!’ in plaats van ‘Wees niet eenzaam’. Dit pas bij onze visie en het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Het spreekt inwoners ook meer aan, gezien het taboe op het beladen onderwerp ‘eenzaamheid’. We willen met deze acties bereiken dat inwoners (meer) met elkaar in contact komen. Vooral in deze coronatijd moeten we zorgen dat we contact (blijven) zoeken met onze inwoners en ze bij onze activiteiten betrekken om eenzaamheid te voorkomen.”

Meer informatie
Meer informatie over de actie en de activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan, is te vinden op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Ondertekening deelname actie Een tegen Eenzaamheid Gemeente Westerkwartier - Promotie Noord
Ondertekening deelname actie Een tegen Eenzaamheid – Gemeente Westerkwartier

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd