Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

De Vijf Van Jannie Grave – Praktijk Zijninhetnu

Jannie Grave Praktijk Zijninhetnu - Promotie Noord - Ivonne Sprok

Jannie Grave startte haar praktijk Zijninhetnu in oktober 2016. De praktijk is gevestigd in Nieuwe Pekela.

Als ondernemer en mens staat Jannie met beide benen stevig op de grond, ze is open, recht door zee en heeft empathie, humor en een zacht karakter. In haar praktijk coacht Jannie mensen die te maken hebben met allerlei (psychische)problemen.

Tijdens het coachingstraject zet Jannie haar eigen hoogsensitiviteit, haar empathisch vermogen en haar intuïtie in om mensen te begeleiden. In de coachingstrajecten worden verschillende technieken gebruikt die afgestemd zijn op de cliënt.

Naast coaching worden er vanuit Zijninhetnu ook Yin Yoga lessen en Mindfulness trainingen gegeven. Ook worden er workshops georganiseerd voor hoogsensitieve mensen, zodat zij ervaringen met elkaar kunnen delen. Voor haar werk als coach en Yin Yoga docent heeft Jannie tal van trainingen en opleidingen gevolgd. Van trainingen en opleidingen in yoga, coaching, stress en burn-out preventie, counseling, HSP-begeleiding, healing tot allround therapeut. Daarnaast heeft zij een HBO Mindfulness Based Cognitive Therapy gevolgd en geeft Jannie twee keer per jaar een mindfulness training. Tevens is zij opgeleid tot Yin yoga docente en geregistreerd bij BIVAG.


Promotie Noord stelt Jannie Grave vijf vragen:

Waarom ben je gestart met je praktijk Zijninhetnu?
Vanuit een andere baan, die mij veel stress had opgeleverd, wat uiteindelijk resulteerde in een burn-out, ben ik mij er bewust van geworden dat het zo niet langer kon. Ik kwam oorspronkelijk uit de zorg en dit wilde ik wel doorzetten maar dan op een andere manier. Mede door mindfulness en yoga in mijn leven te integreren ben ik een ander mens geworden. Ik had inmiddels mijn coaching diploma’s (o.a. HSP) en psychische basiskennis. En vanuit mijn andere baan de opleidingen HBO Mindfulness en de Yin yoga opleiding gedaan.
Ik wilde mijn eigen praktijk starten en dit alles gaan combineren. Ook andere mensen laten ervaren wat Mindfulness en yoga met je leven kunnen doen en hoe ik dit zelf heb ervaren. Daarom ben ik gestart met mijn praktijk Zijninhetnu, een bewustwording praktijk waarin ik al veel mensen heb kunnen begeleiden en helpen.

Kun je vertellen wat je drijfveer is, je passie, wat betreft je coaching en het geven van Yin Yoga les?
Mijn belangrijkste drijfveer is dat ik zelf jaren heb geworsteld met HSP.  Met uiteindelijk een volledige uitputting, mede door een baan aan te nemen die niet bij mij paste, een ander kon dit toch ook? Ik heb jarenlang vanuit mijn hoofd geleefd en onderdrukte mijn hoogsensitiviteit. Ik beheerste mijn HSP niet en raakte volledig uit balans. Ik voelde dat het tijd was voor een ommezwaai in mijn leven. Ik heb een opleiding gedaan om HSP beter te begrijpen en ermee om te gaan. Ook heb ik hiervoor hulp gehad. Vanuit mijn jarenlange ervaring en opleiding hierin, help ik nu mensen met HSP om hun leven in balans te krijgen. Dit doe ik vanuit mijn eigen sterke intuïtie en holistische visie en ik heb mijn eigen methodes ontwikkeld in combinatie met Mindfulness.
Ik merkte dat wat ‘normaal’ was en de gebaande en uitgestippelde paden voor mijn gevoel niet de bedoeling van het leven waren. Uiteindelijk ben ik mijn hoogsensitiviteit gaan inzetten als kracht, en mijn geest en lichaam bloeiden helemaal op! Geen vage lichamelijke klachten meer en raak ik eens uit balans en overprikkeld dan weet ik dit snel weer onder controle te krijgen, mede door de methodes waarin ik mijn cliënten begeleid.

Wat maakt ondernemen de moeite waard?
Ondernemen is voor mij vrijheid! Zeker heb ik mij ook te houden aan bepaalde regels. Maar ik kies mijn eigen weg. Ik neem mijn eigen beslissingen en ik kom ik er niet uit dan overleg ik met mijn collega Chantal in Friesland. Ik deel mijn eigen tijd in en raak ik eens overspoeld dan las ik een pauze in. Ik merkte dat ik niet het type ben om jarenlang hetzelfde werk te doen en als ondernemer is elke dag weer een uitdaging!
Je bent als ondernemer vrij, je kunt je eigen job creëren, die bij je past.

Waar ben je dankbaar voor met betrekking tot het ondernemerschap?
Ik ben enorm dankbaar voor de vele reacties die ik krijg van mensen die ik heb kunnen helpen in de loop der jaren, is het niet met Mindfulness en yoga dan wel met HSP-begeleiding. HSP wordt nog wel eens vergeleken met een psychische stoornis, wat niet het geval is, mits je er goed mee om kan gaan, ga je er niet goed mee om kan het wel leiden tot psychische stoornissen. Ik merkte dat dit voor veel mensen een worsteling is en deze groep mensen helpen en begeleiden is een verrijking van mijn leven en daar ben ik dagelijks dankbaar voor.

Wie verdient een podium op Promotie Noord?
Chantal Schouren verdient ook een podium in Promotie Noord met Praktijk Inzichtelijk. Zij is psychotherapeut en heeft haar eigen praktijk in Friesland, ook Chantal worstelde met het ontdekken van haar eigen hoogsensitiviteit en daar heb ik haar ook mee kunnen helpen. Ook zij heeft, met haar eigen ontwikkelde methodes, al vele mensen kunnen helpen en verdient daarom een podium.

Jannie Grave – Praktijk Zijninhetnu | Foto: Ivonne Sprok

Voor meer informatie over Jannie Grave en haar praktijk Zijninhetnu kijk op: zijninhetnu.nl

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd