Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Coaching on te Road: Bewegend naar balans en vitaliteit

Promotie Noord

Promotie Noord ging op pad met Suzanne Thijs van Coaching on te Road.

Ik kijk uit het kamerraam naar buiten, wachtend op Suzanne Thijs van Coaching on te Road. Dan zie ik een camper de straat in rijden. Daar is ze. Ik pak mijn spullen en sluit af. Suzanne staat voor het huis te wachten. Ik stap in. We kennen elkaar van een korte vluchtige ontmoeting tijdens een netwerkbijeenkomst. Nu gaan we samen op pad, om meer te weten te komen over elkaar, maar vooral om te ervaren hoe Suzanne werkt en hoe het is om een coachingsessie van Coaching on te Road te krijgen.

We overleggen naar welke plek we gaan om te kunnen wandelen en waar we ook een goed gesprek kunnen voeren. Aangekomen op de plek van bestemming, parkeert Suzanne vakkundig haar camper. Ze vraagt of ik koffie of thee wil en schenkt het vervolgens in. Alles is aanwezig in de camper, een gezellige zithoek een keuken en er is een toilet. Na het inschenken van de koffie en de thee gaat Suzanne tegenover mij zitten.

Veilig gevoel
We kijken uit op de bossen en horen de vogels. Op het moment van onze ontmoeting is de natuur nog lekker groen. Het is iets bewolkt en af en toe zien we de zon heel voorzichtig door de wolken schijnen. Zitten in de camper geeft een knus, prettig en veilig gevoel. Dit is ook het moment om in gesprek te gaan over waar je inzicht in wil krijgen, wat je wil leren en waar je beter mee wil omgaan. Nadat we hier over gesproken hebben en Suzanne heeft aangegeven wat er mogelijk is binnen de verschillende coachingstrajecten, gaan we naar buiten. Het is tijd om in beweging te komen.

Wandelen en ervaren
Lekker wandelen in de buitenlucht is goed voor lichaam en geest. Wandelen heeft een positief effect op het brein. Het geeft rust, een positief gevoel en energie. Je kan je weer opladen tijdens het wandelen en je hoofd lekker leegmaken en nieuwe inzichten krijgen. Al wandelend over het nog natte graspad geeft Suzanne een oefening om het verschil te ervaren tussen het lopen wanneer je vol boosheid zit en wanneer je je focus gaat weerleggen op dat wat er om je heen te zien. Suzanne geeft ook aan hoe je deze oefening kan toepassen in het dagelijks leven.

Al lopend op onze weg terug naar de camper worden er nog verschillende zaken besproken. We stappen de camper in om vervolgens te bespreken hoe ik het ervaren heb. Vanuit hier wordt er ook gekeken hoe een traject verder opgepakt kan worden.

Mooie combinatie
Coaching en in beweging komen is een mooie combinatie. Helemaal als je dan ook nog op pad gaat met Suzanne in haar camper op weg naar een rustige en inspirerende plek. Ik bedank Suzanne dat ik heb mee mogen kijken in haar werkwijze en heb mogen ervaren hoe een coachingsessie eruit kan zien. Suzanne stapt achter het stuur van haar camper en rijdt de parkeerplaats af. Ik stap ook in en samen gaan we weer op weg naar huis.

Promotie Noord in gesprek met Suzanne Thijs van Coaching on the Road

Waarom heb je gekozen voor de combinatie; coaching, wandelen en een camper?
“Puur uit mijn eigen ervaring. Alleen praten hielp mij tijdens mijn burn-out onvoldoende. Het hield mij in mijn hoofd. Ik kon het meestal niet onthouden wat er gezegd was. Door gesprekken te combineren met bewegen kwam ik meer bij mijn gevoel, meer bij mijzelf. Daarom is bewegen een belangrijk onderdeel van mijn coaching geworden. Ik wil dat de mensen die bij mij komen zich weer energiek gaan voelen, dat zij weer durven te voelen en hun denken en voelen weer in balans brengen. Wandelen en in beweging komen geeft rust en ontspanning. Tijdens het bewegen doen we verschillende oefeningen passend bij de gespreksonderwerken in de camper. Wandelen zorgt voor beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal.”

Welke trajecten worden er aangeboden?
“Er zijn een aantal verschillende trajecten,” zegt Suzanne.De trajecten zijn voor particulieren, maar ook in te zetten door werkgevers voor hun medewerkers.”

Een overzicht van de trajecten die mogelijk zijn:

– Weer op weg: Gericht op herstel na burn-out en/of re-integratie
Doel: meer energie en je lekkerder in je lijf voelen  

– Ontdekkingstocht: Gericht op inzicht in je problemen en doorbreken van patronen.
Doel: ontdekken wie je bent en wat je wilt 

– Traject Controle: Gericht op welke richting wil je op en hoe kom je daar.
Doel: diepere verbinding met jezelf

– CheckUp: Gericht op samen terugkijken wanneer één van de bovenstaande trajecten is afgerond na 3 à 6 maanden en zo nodig opfrissen. Doel: vasthouden en integreren van de bereikte doelen in een voorgaand traject

– Remissie coaching: Gericht op ondersteuning en begeleiding van ex-kankerpatiënten en zij die in remissie zijn.
Doel: de kwaliteit en de kunst om het leven vorm te geven.

Hoe fijn is het als het lukt om uit elke dag wat moois te halen.
Je de regie terug neemt over je leven, je je balans en krachten hervind en je een plek geeft aan wat jou overkomen is. 

Je mentaal en fysiek in beweging brengen, letterlijk en figuurlijk, dat is de intentie van elk traject dat ik aanbied. Ik haal je op met mijn camper, mijn praktijk op wielen, en neem je mee naar een rustige omgeving waar we in de buitenlucht met jouw doelen aan de slag gaan. Wat we gaan doen? Dat verschilt per sessie, maar vaak is het een combinatie van een gesprek, bewegen en oefeningen.

In welke gebieden is wandelcoaching mogelijk?
Er zijn heel veel mooie en geschikte plekken voor coaching in Noord-Nederland.
Meestal zoek ik een rustige plek uit, waar niet teveel afleiding is.”

Wat zijn de ervaringen van mensen die een traject volgen of gevolgd hebben?
“Coaching on te Road bestaat nu één jaar. Tot nu toe heb ik alleen maar mooie reacties mogen ontvangen van de mensen die ik heb mogen coachen.”

Een paar ervaringen zijn:
– Dat een sessie van 1.5 uur zoveel in me los zou maken had ik nooit verwacht. Het wandelen in een prachtig natuurgebied, de frisse lucht, een fijn gesprek; zonder dat ik het in de gaten had bracht Suzanne me heel dicht bij mijn gevoel. Wie ben ik, wat wil ik wel en wat juist niet, waar liggen mijn grenzen; genoeg stof om over na te denken. Maar niet nadenken met mijn hoofd maar met mijn hart, want als ik naar mijn diepste verlangens luister kies ik altijd het juiste pad. Dankjewel lieve Suzanne, voor deze unieke ervaring.

– Na voor de tweede keer in een jaar tijd opgebrand thuis te zitten, werd ik gewezen op coaching on the road. Met het idee, baat het niet dan schaadt het ook niet heb ik contact opgenomen met Suzanne. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Suzanne weet uit mijn vele gedachten en volle hoofd de rode draad te halen. En kan het dan weer “klein” maken door heel praktisch te laten zien waarom ik reageer zoals ik reageer. Door oefeningen die je gelijk weer in de praktijk kan brengen merk ik na twee sessies al meer rust in mijn hoofd en lijf. Ik heb gelukkig nog een aantal sessies te gaan. En daar kijk ik naar uit. Want ik ben er nog niet maar ik heb voor het eerst weer goede hoop dat ik er wel kom. Waar er dan ook zal zijn. Ik ben heel benieuwd wat me dit nog meer kan brengen.

– Suzanne is een deskundige betrokken persoon, die zich heel goed kan inleven in de ander; groot empathisch vermogen. Een belangrijke eigenschap voor een coach.

– Grote dank voor jouw luisterend oor, jouw inlevingsvermogen en jouw enthousiasme waarmee je jouw positieve energie over brengt.

– Je laat me andere mogelijkheden zien hoe ik met situaties om kan gaan zodat ik mezelf niet verlies.

– Bedankt voor het heerlijk buiten zijn. Of het nu regent, vriest, behoorlijk waait of de zon schijnt, elke loop of wandeling geeft weer energie door jouw enthousiasme en toewijding.

– Een aantal quotes die zo van toepassing zijn op jou en jouw aanpak van het coachen: Never be afraid of change. You may lose something good, but you may gain even something better. – Vooruit is niet altijd rechtdoor. Het belangrijkste in communicatie is horen wat er niet gezegd wordt. – – Ik heb Suus meegemaakt tijdens haar bedrijfspresentatie. Ik ga zo met haar mee! ze komt professioneel en heel betrokken over!

Wat vind jijzelf belangrijk in het proces van het coachen van mensen?
“Ik ben ervan overtuigd en dat heb dit zelf ook zo ervaren, dat de eerste stap naar verandering begint met beweging. Mijn coaching is erop gericht om de coachee te laten (her)ontdekken wat voor hem of haar van belang is. Dat men gaat voelen waar het om gaat in zijn of haar leven. Hoofd uit, hart aan en tijdens het traject de ruimte voelen om tijdens de ontdekkingstocht naar zichzelf aan te gaan. Ik heb tijdens mijn eigen burn-out en het herstel hiervan zoveel waardevolle kennis en ervaring opgedaan dat ik die graag wil delen met anderen.”

Meer weten?
Ben jij benieuwd wat Coaching on te Road voor jou kan betekenen. Neem dan contact op met Suzanne Thijs. Telefoonnummer: 06-439 050 11 | E-mail: suzanne@coachingontheroad.nl. Kijk ook op de website: www.coachingontheroad.nl

Laat een bericht achter

1 gedachte over “Coaching on te Road: Bewegend naar balans en vitaliteit”

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd