Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van Groningen

verkiezing kinderburgemeester Fotografie: Erik Brand Promotie Noord

Vijf kinderen voeren campagne om de nieuwe (loco-) kinderburgemeester van de gemeente Groningen te worden. Alle inwoners van de gemeente Groningen kunnen tot en met 7 december stemmen op hun favoriete kandidaat. Op zaterdag 7 december om 12.00 uur maakt wethouder Mattias Gijsbertsen in het Groninger Forum de uitslag bekend. De nieuwe kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester worden in januari beëdigd.

Op de website www.gemeente.groningen.nl/kinderburgemeester kan iedereen nog tot en met vrijdag 6 december 2019 online stemmen. Op zaterdag 7 december kan iedereen tussen 10.00 en 11.30 uur een stem uitbrengen in de entreehal van het Groninger Forum. Daar voeren de vijf kandidaten campagne om de laatste stemmen binnen te halen.

Vijf kandidaten
De verkiezing van (loco-)kinderburgemeester wordt voor de derde keer gehouden onder kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen uit Groningen. Van alle kinderen die zich hebben aangemeld zijn vijf kandidaten geselecteerd: Floor, Lieuwe, Milou, Venne en Vera.

Kinderburgemeester
De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente. De kinderburgemeester vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Maar hij/zij organiseert ook eigen activiteiten en is de voorzitter van de Raad van Kinderen.

Vorig jaar werd Jouayria gekozen als kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Amy. Hun ambtstermijn zit er eind december op.

Foto: Erik Brand

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd