Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Wereldpremière voetbalopera Veendammer Wind

www.voetbalopera.nl promotie noord

Een opera over de teloorgang van een voetbalclub: een waanzinnig idee? Volgens de initiatiefnemers en makers van de voetbalopera Veendammer Wind niet. Ze wisten niemand minder dan operadiva Carina Vinke te strikken voor de hoofdrol. Op 28 juni gaat deze gloednieuwe, voor iedereen toegankelijke opera in wereldpremière in Veendam.

VEENDAM – Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) begeleidt in de voetbalopera Veendammer Wind samen met een zestigkoppig koor internationaal befaamde solisten als Carina Vinke – die op dit moment optreedt in aus Licht van Stockhausen – en Elsbeth Gerritsen, Elizabeth Kooij en Falco van Loon, plus ‘local hero’ Erwin de Vries. De composities zijn van Remko Wind. Het idee voor een voetbalopera kwam van sportjournalist Dick Heuvelman. Heuvelman vond het tijd om de Langeleegte, het stadion van de club, na het verdwijnen van de voetbalclub SC Veendam, weer te laten galmen van Veenkoloniale trots.

Voetbal en opera?
Maar voetbal en opera: gaat dat samen? “Heel goed juist! Opera is van oudsher volksvermaak, waar sport juist nog elitair werd gevonden,” aldus Harm Ydo Hilberdink, regisseur van de Veendammer Wind. “Nu is het andersom, maar er zijn nog steeds enorm veel raakvlakken.”
Voetbalopera Veendammer Wind
vertelt het verhaal van Freya (Carina Vinke) die ondanks vreselijke tegenslagen en tegenwerking er in slaagt de roemruchte voetbalclub SC Veendam na het faillissement een nieuwe toekomst te geven. Veendammer Wind is een verhaal over vindingrijkheid, veerkracht en doorzettingsvermogen. Over gemeenschapszin, liefde en vergevingsgezindheid. De voetbalopera Veendammer Wind brengt iedereen weer samen zoals de voetbalclub SC Veendam dat vroeger deed.

SC Veendam
De voetbalopera wordt gespeeld op het gras van de Langeleegte in Veendam, waar ooit Sportclub Veendam zijn hoogtijdagen beleefde. Het faillissement in 2013 van deze voetbalclub sloeg een gat in de levens van de Veendammer fans. Een pijn die tot op heden wordt gevoeld. Maar de opera geeft de fans van ‘de SC’ en operaliefhebbers de kans om deze gloriedagen van de voetbalclub opnieuw te beleven. En – hier komen bij disciplines écht samen – meezingen mag, want opera en voetbal zijn van ons allemaal.
De opera wordt in het Nederlands en het Gronings gezongen en gespeeld. De repetities zijn in volle gang. Solisten, koor, orkest en figuranten uit de omgeving van Veendam werken keihard aan de wereldpremière op 28 juni van de voetbalopera Veendammer Wind!

Voor meer informatie kijk op: www.voetbalopera.nl

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd