Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

VSBfonds steunt Rensenpark Emmen met 200.000 euro

Rensenpark Emmen - Promotie Noord

Vliegende start in 2021 voor culturele en maatschappelijke projecten

Dankzij een grote donatie van 200.000 euro van het VSBfonds kunnen negen culturele initiatieven in het Rensenpark in dit nieuwe jaar verder groeien en vernieuwen.

De stichting VSBfonds is een Nederlandse goede-doelenorganisatie die culturele en maatschappelijke initiatieven ondersteunt. Afgelopen jaar heeft het fonds een bezoek gebracht aan het Rensenpark en dat heeft geleid tot een grote waardering in de vorm van deze donatie.


Het VSBfonds is erg enthousiast over het Rensenpark en wil om die reden de ontwikkeling van het park tot culturele broedplaats en plek voor innovatie en ontmoeting ondersteunen. VSBfonds ondersteunt het Rensenpark door een ‘Wijkimpuls’ De culturele en maatschappelijke projecten kunnen hierop een aanvraag indienen bij de gemeente.

Cultuur en ontmoeting
Negen projecten komen in aanmerking. Dit moeten activiteiten zijn op het gebied van kunst en cultuur of maatschappelijke activiteiten die gericht zijn op ontmoeting en meedoen in de samenleving. Voor het Rensenpark betekent dit dat de volgende initiatieven een aanvraag kunnen indienen: Cho!50+, Museum of Contemporary Tibetan Art, Stichting Jaap en Aleid Rensen, Loods13, Toolbox, Groeigrond, Stichting Uitmarkt Emmen en ZO!34. Eén project op het gebied van Urban Arts dat in voorbereiding is, kan ook een bijdrage van het VSBfonds ontvangen. Het project Rembrandt ontving eerder al een bijdrage uit het VSBfonds. Projecten van ondernemers in het park zijn uitgesloten. Ook projecten die geen maatschappelijke of culturele functie hebben kunnen geen bijdrage aanvragen. Daarnaast komen projecten die recent zijn gestart ook niet in aanmerking.

Prachtige stimulans
Cultuurwethouder Robert Kleine is enthousiast over de gift van het VSBfonds. “Geweldig dat het VSBfonds de mogelijkheden van het Rensenpark als creatieve broedplaats en plek voor ontmoeting van de inwoners van Emmen ziet en erkent. Het is een prachtige stimulans voor alle mensen die in het park hard werken om hun mooie ideeën werkelijkheid te laten worden. De verbinding tussen kunst en mensen, die het VSB-fonds uitdraagt, zien we in het Rensenpark terug. We zijn heel blij dat we daar nu een extra impuls aan kunnen geven.”

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd