Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Voormalig inspectieschip keert terug naar haven Delfzijl

Voormalig inspectieschip keert terug naar haven Delfzijl - Promotie Noord

Noorderpoort gaat Aquarius gebruiken voor onderwijs en PR-activiteiten. Voormalig inspectieschip de ‘Aquarius’ van de provincie Groningen krijgt een nieuw leven in Delfzijl.

Daar gaat het schip dienst doen als praktijkboot voor studenten van de maritieme opleiding van Noorderpoort. Noorderpoort gaat het schip ook gebruiken voor evenementen en begeleiding bij roeiwedstrijden.

Op 18 september droeg gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk de sleutels van de Aquarius over aan Gerry Geitz, lid van het College van Bestuur van Noorderpoort.

Praktijklessen
Met een volwaardig schip kan Noorderpoort vakken, die eerder alleen via theorie of een simulator werden aangeboden, ook in de praktijk geven. Studenten kunnen bijvoorbeeld een echte motor onderhouden, technische aspecten oefenen (zoals radar, instrumentatie en communicatie) en allerlei werkzaamheden uitvoeren aan het schip.


Roeien en PR
Noorderpoort Energy & Maritime heeft een eigen roeiteam, waarmee het deelneemt aan landelijke wedstrijden. De Aquarius kan tijdens wedstrijden en training gebruikt worden als volgboot. Met het schip heeft de school straks een aandachtstrekker om jongeren enthousiast te maken voor opleidingen op het gebied van de techniek en de zeevaart. Ook kan het schip worden gebruikt bij grote evenementen in de omgeving, zoals Pinksterfeesten, havendagen Delfzijl en Delfsail 2021.


Roots
De nieuwe ligplaats in Delfzijl heeft ook historische waarde. Het schip is in 1973 gebouwd op de scheepswerf in Farmsum (Delfzijl). Op de locatie van Noorderpoort Energy & Maritime stond oorspronkelijk een kantoor van de provincie Groningen. Zo keert de Aquarius terug naar haar roots.


Nieuw schip
De provincie heeft de opvolger van de Aquarius, de PW 18, sinds december 2019 in gebruik. De PW 18 is een volledig elektrisch aangedreven inspectieschip en kan een hele werkdag CO2-neutraal varen. Het inspectieschip wordt ingezet voor toezicht, handhaving en begeleiding van scheepvaart en evenementen op het water.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd