Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Vanaf vrijdag 23 april ook non-food op Warenmarkt Emmen

Promotie Noord

Vanaf aanstaande vrijdag zijn ook de non-food kramen weer aanwezig op de wekelijkse warenmarkten in de gemeente Emmen.

Tot nu toe waren alleen kramen toegestaan die etenswaren verkopen. Vanaf aanstaande vrijdag zijn op de warenmarkt in Emmen en zaterdag op de warenmarkten in Klazienaveen en Emmer-Compascuum ook weer kramen voor bijvoorbeeld kleding, stoffen en bloemen toegestaan.

In overleg met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel is gekeken om de markt weer helemaal te openen, maar wel binnen de richtlijnen van het RIVM. Hoewel de regering vanaf het begin van de coronacrisis geen beperkingen heeft opgelegd voor markten, heeft de gemeente Emmen toch besloten om de non-food niet toe te laten op de markt. Begin maart, toen de coronacrisis uitbrak, was het voor iedereen zoeken naar mogelijkheden om te voldoen aan de richtlijnen van RIVM. In de tussentijd is hard gewerkt door marktondernemers om de richtlijnen goed en succesvol in te voeren op de markt. De gemeente Emmen heeft ruim opgezette marktterreinen waardoor het mogelijk is meer afstand te creëren rondom en tussen de kramen. Om deze redenen is voor de markt  nu een kleine versoepeling in maatregelen doorgevoerd.

Aanpassingen op de markt
De warenmarkt is ruim opgezet. Zo zijn de looppaden ongeveer 7,5 meter verbreed en worden auto’s zo nodig verplaatst. Verder zorgt afwisseling tussen food en non-food kramen ervoor dat drukte voor een kraam verspreid wordt. Het advies voor kledingkramen is om een looproute te maken door de kraam. Extra handhavers zien er op toe dat de regels worden nageleefd. Mocht blijken dat de maatregelen niet werken, dan kan de burgemeester alsnog tot volledige sluiting over gaan.

Bekende richtlijnen RIVM
De bekende richtlijnen van RIVM blijven nog altijd van kracht. Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen, eet geen gekochte etenswaren op de markt, betaal contactloos. Belangrijk is ook om alleen naar de markt te komen als het echt nodig is. Het college van Burgemeester en wethouders roept dan ook op om niet met meerdere personen naar de markt te gaan, maar kom alleen. Op deze manier krijgen we samen corona onder controle.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd