Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Trekker maatschappelijke projecten Wini Weidenaar wint de Vrouw in de Media Award 2021 Friesland

Wini Weidenaar wint de Vrouw in de Media Award 2021 Friesland - Promotie Noord

Ondernemer en trekker maatschappelijke projecten Wini Weidenaar uit Bartlehiem ontvangt de Vrouw in de Media Award 2021 voor Friesland.

Weidenaar heeft zich in 2021 volgens 25 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Volgens de stemmers heeft ze oog voor wat aandacht vraagt en belangrijk is en weet ze dat om te zetten in actie.

Trekker project regenboog gemeentes Lenie Lap uit Wetsens eindigde met 18 procent op de tweede plaats. Psycholoog en columnist LC Irma van Steijn uit Leeuwarden ontving 17 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Voor de nominaties van de regionale VIDM-award werd door een regionale jury gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen, maar vaker op de radar van de regionale media mogen zijn.

Over de winnares
Ondernemer en trekker maatschappelijke projecten Wini Weidenaar wordt door de stemmers gezien als een bruisende, positieve, doorzettende en geaarde doener. Ze zet haar talent in om de wereld mooier en beter te maken voor nu en voor volgende generaties. Volgens de stemmers neemt ze je door haar open en vrolijke uitstraling mee in haar verhaal. “Ze is een kei in haar werk en heeft een sociaal en groot hart dat ze graag deelt in de media”, aldus een van de stemmers. De vorige Vrouw in de Media Award Friesland (2019) won boerin Sieta van Keimpema uit Nes.

Regionale Vrouw in de Media Award
De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is net zo belangrijk in de lokale en regionale media, vindt de organisatie. Op voordracht van journalisten en het publiek selecteerde een jury vervolgens vijf rolmodellen in de provincie Friesland. De jury voor Friesland bestond uit Geesje Duursma-Dijkstra (juryvoorzitter), voormalig winnares Vrouw in de Media Award Friesland, ondernemer, commissaris, toezichthouder, spreker en gastvrijheidseconoom, Martine van der Steege, eindredacteur Leeuwarder Courant & Dagblad van het Noorden en radiomaker bij Omrop Fryslân en Afke Boven, eindredacteur NOS Journaal Regio & Omrop Fryslân presentator. Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de genomineerden zich het beste heeft geprofileerd in de media. In totaal brachten 30.000 mensen op www.vrouwindemedia.nl hun stem uit.

Tekort vrouwelijke rolmodellen in de media
De initiatiefnemers Janneke van Heugten van Mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van Sprekersbureau ZijSpreekt zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd op de radio en televisie en in kranten en digitaal nieuws: slechts 26% van alle personen die in het nieuws voorkomen is vrouw. Dat laten de metingen van het Gender Media Monitoring Project 2020 (GMMP) zien. Vrouwen komen het vaakst voor in verhalen over sociale en juridische kwesties, en het minst in verhalen over misdaad en geweld. Als vrouwen in verhalen voorkomen, gaat het vaker om hun privéleven of hun rol in het gezin dan om hun (professionele) expertise. Vrouwen worden minder vaak geciteerd of gepresenteerd als experts dan mannen, slechts 23% van de mensen die in het nieuws als experts werden gepresenteerd, was vrouw.

Naast de regionale awards is er ook een landelijke Vrouw in de Media Award 2021 en een You Go Girl Award 2021. De winnaars hiervan worden tijdens een zoomevent op 7 februari om 20.00 uur bekendgemaakt.

Alle prijswinnaars ontvangen een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt. De Vrouw in de Media Award 2021 wordt sinds 2009 uitgereikt en is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd