Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Theaterspektakel Iepenloftspul Oera Linda nog te zien van 4 tot en met 7 juli!

Promotie Noord

Donderdag 27 juni was het zover het Iepenloftspul Oera Linda ging in première. Het meest ambitieuze theaterspektakel dat ooit is georganiseerd in Suwâld. Het verhaal over het Oera Linda-boek wordt als één van de grootste mysteries van Friesland gezien. Het Iepenloftspul is nog te zien van 4 tot en met 7 juli om 21:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.oeralinda.frl.

Oera Linda gaat over een eeuwenoud manuscript waarin staat dat de hele westerse beschaving in Friesland is ontstaan. Een boek dat vele gevolgen kende en nog steeds voortleeft. Wie waren de schrijvers van het boek? Was dit een grap met een dramatische afloop? Tijdens het Iepenloftspul komen de schrijvers van het boek, de maagden en de vrije Friezen samen. Dompel je onder in het grootste mysterie van Friesland: Oera Linda.

Hans Brans heeft het mysterieuze verhaal over het Oera Linda-boek vertaald naar een theaterstuk. Vrijdag 5 juli zal hij voorafgaand aan het Iepenloftspul, een inleiding geven over het verhaal. Dit begint om 20:00. Daarnaast is het originele Oera Linda-boek de komende twee weken nog te aanschouwen in Tresoar.

De organisatie vindt het belangrijk dat iedereen de voorstelling kan bezoeken. Daarom is Oera Linda het eerste Iepenloftspul met een ringleiding. Hierdoor is de voorstelling beter te volgen voor slechthorenden. Ook is er vervoer tot aan de tribune voor mensen die slecht ter been zijn. Door een aanmelding op kommaroptoaniel@gmail.com kan speciaal rolstoelvervoer worden ingezet. 

Foto bericht: Maartje Roos

Meer foto’s zijn te vinden in het album Evenementen Friesland, met dank aan Hetty van Mierlo voor de bijdrage van haar foto’s.
Klik hier om naar de foto’s te gaan. Bezoek ook de website van Hetty van Mierlo voor nog meer foto’s: http://hettysfotografie.weebly.com/

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd