Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Technopark en Fryslân Werkt! zetten samenwerking voort

Begin februari ondertekende wethouder Friso Douwstra namens Fryslân Werkt! de voorzetting van de samenwerkingsovereenkomst met directeur Maarten Willemsen van Technopark.

Stijgende vraag naar personeel in timmerindustrie
In de timmerindustrie is een toenemende vraag naar goed geschoold personeel. De ontwikkelingen op het gebied van industrieel produceren van woningen zorgen ervoor dat het aantal vacatures met 50% is gestegen. Daarnaast is er sprake van een toenemende vergrijzing en ontgroening. Het vinden van het juiste personeel is voor veel werkgevers dan ook erg lastig. Dit is één van de redenen waarom Technopark en Fryslân Werkt! samenwerken.

Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt volgen via Technopark een praktijkopleiding van 3 maanden voor verschillende functies in de houtindustrie. Intussen behouden ze hun uitkering en zijn ze vrijgesteld van de gebruikelijke sollicitatieverplichting.

Technopark zet voor alle geslaagde deelnemers haar grote netwerk in om een baan in de timmerindustrie te vinden. Eerst met een uitzendovereenkomst of via een BBL-traject, maar met als einddoel een vast dienstverband. De afgelopen jaren hebben tientallen deelnemers op deze manier uiteindelijk een vaste baan in de houtindustrie gekregen.

Technopark
Technopark is een vereniging van ruim 20 houtverwerkende bedrijven in Noord-Nederland. Technopark heeft zich ten doel gesteld de instroom en vakopleiding van gekwalificeerd personeel te waarborgen en is uitgegroeid tot het opleidingsbedrijf Houttechnieken in Noord Nederland. Maarten Willemsen, directeur Technopark, is erg blij met de samenwerking met Fryslân Werkt!: “Wij zijn heel trots dat wij met deze samenwerkingsovereenkomst 20 werkzoekenden kunnen opleiden naar een mooie baan in de houtindustrie!”

Fryslân Werkt!
Vanuit het programma ‘Perspectief op Werk’ stelt Fryslân Werkt! financiële middelen beschikbaar voor de samenwerking met Technopark. Hiermee geeft Fryslân Werkt! een extra impuls aan de begeleiding van mensen die willen en kunnen werken, maar niet zelfstandig de weg naar werk vinden.

In Fryslân Werkt! hebben alle Friese gemeenten, UWV, SW-bedrijven, Leerwerkloket, onderwijs en sociale partners hun krachten gebundeld. Gezamenlijk ondersteunen wij werkgevers bij het ‘inclusief ondernemen’ op het gebied van personeel.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd