Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Symposium ‘Het Oldambt in de toekomst’

Promotie Noord

‘Het Oldambt in de toekomst. Vergrijzend leegloopgebied of kansrijke regio?’, dat is de titel van het symposium dat vrijdag 29 november aanstaande van 15:00 tot 18:00 uur wordt gehouden in de Loc Loods 1877 in Bad Nieuweschans. Het symposium is bedoeld voor de inwoners van het Oldambt, architecten, landschapsarchitecten, planologen, wetenschappers, beleidsmakers en studenten. De deelname aan het symposium is voor de Oldambtsters gratis. 

Sprekers/inleiders zijn Allesandra Covini (winnaar Prix de Rome 2018) & Giovanni Bellotti (Studio Ossidiana, architecten), professor dr. ir. Rob Roggema (landschapsarchitect, lector Ruimtelijke Transformaties, Hanzehogeschool Groningen), ingenieur Mathijs Dijkstra (landschapsarchitect), Ingenieur Bram van Kaathoven (architect), die een eervolle vermelding kreeg van de jury.

Inspireren en reflecteren
Dit symposium (georganiseerd door Stichting Landschap Oldambt i.s.m. Festival Hongerige Wolf) staat in het teken van inspireren, reflecteren en discussiëren. Aanleiding is de Prix de Rome 2018 waarvoor de deelnemers de opdracht kregen na te denken over het perspectief  voor de twee Oost-Groningse dorpen Ganzedijk en Hongerige Wolf en het Oldambt.

Demografische ontwikkelingen (vergrijzing, ontgroening c.q. ontvolking) spelen het gebied parten, naast de schade van de aardbevingen. Het zijn verraderlijke ontwikkelingen met een mogelijk blijvend gevolg voor het gebied en zijn bewoners.

Ontwerp toekomstvisie
Het Mondriaan Fonds en de jury van de Prix de Rome 2018 daagden de deelnemende (landschaps) architecten uit om voor dit gebied een interventie te ontwerpen. Tientallen talentvolle architecten ontwierpen daarop de meest uiteenlopende toekomstvisies. De weidsheid, stilte en rust, maar ook onderhuidse spanningen in de provincie Groningen dienden als inspiratiebron voor de ontwerpen. Het is een verrassende ontdekkingstocht geworden, die de revue zullen passeren!

Discussie
Tijdens het symposium zullen de vier sprekers, onder wie Prix de Rome 2018 winnaar Allesandra Covini , vanuit hun vakgebied hun visie geven op de toekomst van de regio Oldambt in het algemeen en dorpen als Ganzedijk en Hongerige Wolf in het bijzonder. Aansluitend op de voordracht van de sprekers wordt onder leiding van dagvoorzitter Anne Jan Toornstra een discussie gehouden op basis van enkele prikkelende stellingen.

Meer informatie en aanmelding
Over het symposium is meer informatie te vinden op www.oldambtindetoekomst.nl . Op deze website kunnen belangstellenden ook tickets bestellen en is er uitgebreidere informatie te vinden over de sprekers.

Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen, gemeente Oldambt, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Mondriaan Fonds, Festival Hongerige Wolf en Stichting Landschap Oldambt.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd