Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Struinen op de eeuwenoude noordelijke Humsterdijk

Wandelen - Promotie Noord - Het Groninger Landschap

OLDEHOVE – Op zondag 2 juni om 13.30 uur organiseert Het Groninger Landschap samen met Natuurboerderij Lammerburen een excursie over de oude Reitdiepdijk langs de Oldehoofsterpolder. We maken een prachtige wandeling  van ongeveer 7 km over een nieuw parcours in een wijds gelegen Groninger poldergebied: de Oldehoofsterpolder. Deze polder maakte onderdeel uit van de stroombedding van het Reitdiep (de Hunze).

U wordt ontvangen bij Natuurboerderij Lammerburen, alwaar een presentatie wordt gegeven over het ontstaan van het landschap. De route gaat over oude dijken langs de Campen, een gebied dat vroeger bij Zuurdijk hoorde. Op de Campen bevinden zich drie grote boerderijen. Op deze plek werd in 1624 het Reitdiep rechtgetrokken. Vanaf de dijk heeft u een fantastisch uitzicht op de landerijen aan het huidige Reitdiep. In Oldehove bezoeken we de Liudgerkerk, waar de  grafkelder van gravin Margaretha von Cobentzel (schoondochter van Johan Willem Ripperda) te bezichtigen is. We lopen terug over de weg langs de restanten van de Kenwerder, Aalsumer en Jelamer wierden.

De oude dijken kunnen modderig zijn, neem daarom laarzen mee of stevige waterdichte wandelschoenen. De excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Honden zijn niet welkom. 

Locatie: Natuurboerderij Lammerburen, Electraweg 4 in Oldehove
Tijd: 13.30 – 16.30 uur 
Aanmelden: via www.groningerlandschap.nl er-op-uit
Kosten: € 7,– inclusief koffie/thee met koek/cake | donateurs € 5,–

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd