Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Schuldhulpverlening voor ondernemers in Assen

Schuldhulpverlening voor ondernemers in Assen - Promotie Noord

De gemeente Assen helpt ondernemers in Assen die geldzorgen hebben en voor wie schuldhulpverlening wellicht een mogelijkheid is.

Dit is voor de gemeente Assen een wettelijke verplichting. De gemeente Assen heeft nu vier partijen aangewezen die ondernemers in Assen gaan helpen als er betalingsachterstanden ontstaan.

Dit zijn Kram & Meersma, Plangroep, De GKB en Zuidweg en Partners. Ondernemers die hulp nodig hebben kunnen zelf contact opnemen met een van deze organisaties.

Coronamaatregelen en financiële steun
De coronamaatregelen hebben veel impact op de ondernemers in Assen. Om ondernemers te steunen zijn er landelijke steunpakketten die door gemeenten worden uitgevoerd. Naast hulp bij betalingsachterstanden door bovengenoemde bedrijven, kunnen ondernemers natuurlijk ook nog steeds gebruik maken van deze regelingen. Zo kunnen ondernemers bij WPDA (www.wpda.nl) een uitkering voor ondernemers aanvragen en op www.rijksoverheid.nl staan alle financiële steunmaatregelingen genoemd die er op dit moment zijn voor ondernemers.

Tijdig aan de bel trekken
Wethouder Jan Broekema benadrukt het belang om tijdig aan de bel te trekken en met iemand te praten over geldzorgen en betalingsachterstanden. “Er is vaak meer mogelijk dan mensen denken is mijn ervaring. De drempel om om hulp te vragen is hoog, maar ik zie ook de opluchting als de dialoog over geldzorgen en soms schuldhulpverlening is gestart.”

Perspectief
“De corona maatregelen hebben een enorme impact op onze samenleving” vult wethouder Mirjam Pauwels aan. “Ook van ondernemers wordt veel gevraagd. Sommigen zien door de gedwongen sluiting dat hun levenswerk wordt bedreigd. Het landelijk steunpakket geeft verlichting, maar het belangrijkste is dat er weer perspectief komt.”

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd