Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Schilderij Thies Dijkhuis levert 1525 euro op voor Hunzezone

Schilderij Thies Dijkhuis levert 1525 euro op voor Hunzezone Promotie Noord

De veiling van een schilderij van Thies Dijkhuis heeft Het Groninger Landschap, eigenaar van de Hunzezone, 1525 euro opgeleverd. Het schilderij is door schilder Annemarie van der Hoeven geschonken aan Het Groninger Landschap met het idee om de opbrengst te koppelen aan het Thies Dijkhuisfonds. Dit fonds is door de natuurorganisatie opgericht ter nagedachtenis aan Thies Dijkhuis en zijn levenswerk.

Op vrijdag 31 januari om 00:00 uur sloot de veiling en bleek Reinder van der Veen uit Thesinge met een bod van 1525 euro de nieuwe eigenaar te zijn van het schilderij. De opbrengst van de veiling wordt volledig gebruikt voor de instandhouding van de boerderij, het beheer van de Hunzezone en het verdere herstel van de Hunze in de stad Groningen. 

In maart 2019 overleed Thies Dijkhuis, de laatste boer van Euvelgunne. Zijn leven lang woonde hij op de boerderij Euvelgunnerheem en heeft hij zich ingezet om de Hunzezone te behouden tegen de oprukkende stad. Nu vormen zijn boerderij en het omliggende land een oase te midden van stedelijke bebouwing en bedrijvigheid.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd