Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Rozenfestival Winschoten 6 en 7 juli

Promotie Noord

Het Rozenfestival wordt in 2019 voor de derde keer georganiseerd. Evenals de succesvolle vorige edities wordt het Rosarium in Winschoten weer omgetoverd tot het leukste evenemententerrein voor jong en oud in het weekend van 6 en 7 juli. De basis van het evenement blijft de groenmarkt met daarbij een muziekpodium, foodplein, kinderplein en cultuurplein. 

MuziekpodiumOp het muziekpodium wordt weer ruimte gemaakt voor nieuw talent. Op zaterdag wordt alleen akoestisch gespeeld door onder andere May and June, een singer-songwriter duo en solisten als Youngest en Kira Dekker.
Zondag gaat de volumeknop wat harder met optredens van onder andere Ralph de Jongh, Seewolf en Alloway.

Cultuurplein
Om in de poëtische sfeer te komen van ´t Oldambt is er dit jaar weer een mooie combinatie van natuur en cultuur. Op het Cultuurplein kun je luisteren naar de prachtige gedichten van dichters uit de regio, Stadsdichteres Bianca Holst en het “Dichter bie ons” collectief. Op zaterdag speelt het blokfluit ensemble “Rosa Nova” mooie muziek als intermezzo tussen de poëzie. De dichters zullen op zaterdag en zondag hun gedichten in meerdere blokken laten horen. Ook worden er Poëzie-workshops aangeboden. 

Kinderplein
In samenwerking met Jongerencentrum ’t Spoor wordt er voor gezorgd dat het festival niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen een grote belevenis is. De kinderen kunnen zich laten schminken en hun energie kwijt op de speeltoestellen en genieten van leuke theatervoorstellingen.

Groenmarkt
De basis van het festival blijft de groenmarkt. Het rosarium is weer gevuld met stands gerelateerd aan de tuin en groen. Planten, tuinmeubelen, tuindecoratie, tuinarchitecten, alles wat er te bedenken valt binnen het thema groen is in dat weekend te vinden in Winschoten.


Rozenfestival past programma aan voor Oranjevrouwen
De organisatie van het Rozenfestival in Winschoten heeft het programma aangepast vanwege de WK-finale van de oranje leeuwinnen. Oorspronkelijk zou Alloway op het podium staan als de oranje vrouwen aftrappen voor de nu al historische WK-finale.

Het programma op zondag wordt op het muziekpodium en cultuurplein iets ingekort  en een aantal aanvangstijden worden veranderd. Zo speelt Ralph de jong twee sets tussen 13.15 uur en 13.45 uur en tussen 14.15 uur en 14.45 uur. Het optreden van Alloway zal beginnen om 15.30 en eindigt om 16.45 uur. Zodoende wil de organisatie de bezoekers de kans bieden om zowel te genieten van de optredens als de WK-finale.

Het overige muziekprogramma op zondag wordt niet aangepast, zo speelt Seewolf zondag gewoon van 11.30 uur tot 12.30 uur en zullen May and June, Marco Veldman, Kira Dekker en Youngest zaterdag hun muziek laten horen.
De groenmarkt is beide dagen geopend vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur en het kinderplein vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur.


Kijk ook op: https://oldambt.groningen.nl/zien-doen-beleven-oldambt/rozenfestival-winschoten voor meer informatie.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd