Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Pekela vraagt inwoners mee te denken over de toekomst

Pekela vraagt inwoners mee te denken over de toekomst - Promotie Noord

Voor elke Pekelder, jong en oud, wil de gemeente Pekela het verschil maken voor de toekomst en weten wat er nodig is en wat de gemeente anders kan doen.

Daarom vraagt de gemeente Pekela aan alle inwoners om mee te denken over de toekomst. Inwoners kunnen meedenken via het digitale platform Pekels Goud, www.pekelsgoud.nl.

Daarnaast ontvangen alle huishoudens in Pekela een vragenlijst over de post. De gemeente hoopt in de loop van 2022 de visie voor de toekomst te presenteren.

Een zelfstandig Pekela vraagt om een eigen blik op de toekomst
Sinds Pekela een zelfstandige gemeente is, is er hard gewerkt om de gemeentelijke organisatie vorm te geven. Om de richting voor de toekomst te bepalen worden inwoners gevraagd hun input te leveren. Burgemeester Jaap Kuin: ‘’Nu is het tijd om met inwoners in gesprek te gaan. Wij willen met de inwoners bepalen waar Pekela staat en waar we samen naartoe willen gaan in de toekomst. Ik hoop dat alle Pekelders ons hierbij helpen.”

Pekela zoekt meedenkers en gouden ideeën
Om inwoners te laten meedenken en meepraten is een online platform ontwikkeld. Op de website www.pekelsgoud.nl staan vragen over de onderwerpen veiligheid, onderwijs, wonen, gezondheid en werk en inkomen en kunnen inwoners zich aanmelden voor een inwonerspanel of een ‘Pekels Goud’ idee insturen. Daarnaast ontvangen alle huishoudens de vragen in de loop van januari via de post en komt er een vragenlijst in het Streekblad die kan worden ingeleverd.

Pekels Goud een nieuw leven in geblazen
Pekels Goud is een initiatief van de gemeente Pekela uit 2015. De gemeente Pekela heeft destijds de  behoefte gevoeld om een eerlijk en breed verhaal over Pekela te vertellen, nadat Pekela meerdere keren negatief in het nieuws is gekomen. Er werden 21 korte filmpjes gemaakt die samengevoegd zijn in de eindfilm. Burgemeester Jaap Kuin: ‘’Het Pekels Goud van toen straalt nu nog steeds uit waar we trots op zijn. Om Pekels Goud een nieuw leven in te blazen hebben wij er voor gekozen om het online platform deze naam te geven. Uiteindelijk draait het hier ook om samen verder te werken aan een Pekela waar we trots op zijn. Alle afleveringen van de filmserie ‘Pekels Goud’ mogen uiteraard niet ontbreken op de website.’’

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd