Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Open dagen 24 juni en 25 juni bij Alberta Kuil Troost & Meer Winschoten

Troost & Meer Winschoten - Alberta Kuil - Promotie Noord

De gemeenschapsruimte van het voormalig Rabbinaatshuis in Winschoten is sinds 2017 de thuishaven van Troost & Meer. Een sfeervolle plek waar men terecht kan voor alle vragen rondom verlies en rouw, bij ziekte en/of overlijden.

Daarnaast is het een plek waar een passend cadeautje te vinden is om iemand te troosten of een hart onder de riem te steken. Kunstenaars maken speciaal voor Troost & Meer werken van glas, hout, steen of stof.

Er worden lezingen, workshops en voorlichtingen op het gebied van ziekte, overlijden, dementie, spiritualiteit en nog veel meer georganiseerd. Tweewekelijks is er mandala tekenen en kleuren. En regelmatig zijn er creatieve zaterdagen, met o.a. knuffelsteen of beschermengel maken.

Inloop koffieochtenden
Troost & Meer biedt de gelegenheid aan mensen, die te maken hebben met verlies van een dierbare, verlies van gezondheid of in een moeilijke periode in hun leven, elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee tijdens de inloop koffieochtenden. Dit is wekelijks op woensdag- en vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 5,00 per inloop.

Begeleiding en steun
Bezoekers die binnen stappen zijn onder de indruk van de warme sfeer en natuurlijk van de rijke historie van het gebouw. Ze noemen het een fijne troostrijke plek, persoonlijk, laagdrempelig, waar met warmte en aandacht wordt gewerkt. Verder werken Alberta Kuil en haar collega’s samen met WMO, Maatschappelijk werk, Jeugdzorg, Beter Thuis Wonen Thuiszorg, werkgevers en particulieren. Er lopen met regelmaat mensen binnen die op zoek zijn naar een “andere” vorm van begeleiding en steun. Zij vinden dat vaak bij Troost & Meer. Maar ook rouw en verliesbegeleiding aan huis is mogelijk. En wekelijks ondersteunt het team  mantelzorgers aan huis.

Joodse geschiedenis van Winschoten
Naast al deze werkzaamheden is het gebouw een toeristische plek, met name door de rijke Joodse geschiedenis van Winschoten. Van mei t/m september komen de stadsgidsen 1 of 2 keer per week binnenwandelen met groepen die geïnteresseerd zijn in deze Joodse geschiedenis. Het Mikwe (ritueel reinigingsbad) wordt vaak bezocht door toeristen uit binnen- en buitenland.

Open dagen op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni 2022
Altijd al nieuwsgierig geweest naar de werkzaamheden, cadeautjes voor het hart of de Joodse geschiedenis van het gebouw? Kom gerust eens binnen wandelen tijdens de open dagen op vrijdagmiddag 24 juni van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag 25 juni a.s. van 10.00 tot 17.00 uur. Alberta Kuil en collega’s zullen dan aanwezig zijn om informatie te geven en u kunt kennis maken met de workshopleiders. Ook is er buiten een uitverkoopkraam met leuke items uit onze collectie. U bent van harte welkom.

Bezoek de website van Troost & Meer voor meer informatie: www.troostenmeer.nu

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd