Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Ondernemers bedenken ideeën voor hubs

ondernemers bedenken ideeën voor hubs (Small) - Promotie Noord

Een verhalenbank, een fietsenmaker en een pop-up kerstmarkt. Dat waren enkele ideeën tijdens het hubfestival voor ondernemers, organisaties en overheden op 13 juni in Borger. Hubs zijn plekken waar reizigers comfortabel kunnen wachten als ze overstappen van de auto of de fiets op de trein of de bus. Tijdens het festival werden de gasten bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hubs en konden ze ideeën bedenken voor activiteiten op deze OV-knooppunten.

Nu al zijn er veel dingen mogelijk op een hub: een pakketje afhalen op een P&R nadat je vanuit de bus in je auto stapt;  je fiets opgeladen uit de fietskluis halen als je uit de trein stapt en even sporten als je wacht op vervoer. Op de 55 hubs die in Drenthe en Groningen in ontwikkeling zijn, komen het dagelijks leven, ondernemen, recreatie, natuur en reizen samen. Tijdens het hubfestival werden ondernemers, organisaties en overheden uitgenodigd om na te denken over de mogelijkheden van hubs. Er was een streetartist die een 3D-kunstwerk over de hub van de toekomst maakte en bezoekers konden met tekenaars om de tafel om de ideale hub te schetsen. Verder waren er brainstormsessies en demonstraties van een waterstoftaxi, een tiny house en een speciale hub-informatiezuil.

Tien hubs in ontwikkeling
Dit jaar gaat de huborganisatie aan de slag met de (door)ontwikkeling van tien hublocaties in Groningen en Drenthe. Dit gebeurt aan de hand van de ideeën die zijn opgehaald tijdens het festival. Ondernemers met ideeën kunnen deze sturen door een e-mail te sturen naar: info@reisviahub.nl.

Meer informatie vind je op de website: www.reisviahub.nl

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd