Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Mijn Buurt Assen opent pumptrackbaan Assen Oost

Wethouder Chakor onthult een containertuintje in Vinkhuizen - Foto: Ineke Heijting - Promotie Noord

Met een spectaculair rondje opende Sem Dijk op vrijdag 4 september de gloednieuwe pumptrackbaan.

Deze Nederlands kampioen pumptrack uit Assen sprong met zijn fiets door een lint dat wethouder Bergsma samen met leerlingen van scholen in de buurt vasthield. Daarna gingen de kinderen de baan op.

De afgelopen weken was het al een drukte van belang op de pumptrackbaan. Jong en oud probeerde de baan uit. Op stuntfietsen, step, loopfietsjes of skates, alles is goed, als het maar wielen heeft en geen motor. ‘Mijn kinderen gaan nu vaker lekker naar buiten, in plaats van binnen blijven zitten achter een schermpje’, vertelden ouders.

Ontmoetingsplek voor de buurt
Wethouder Bergsma: ‘Landgoed Valkenstijn is een mooie groene ontmoetingsplek in Assen Oost met veel activiteiten voor jong en oud. Het is fantastisch dat een aantal bewoners initiatief heeft genomen voor de aanleg van deze pumptrackbaan en dat zij dit met ondersteuning van Mijn Buurt Assen hebben gerealiseerd. Naast de dierenweide, de moestuin en de hondenspeelplek is er nu een prachtige pumptrack bijgekomen op Landgoed Valkenstijn. Een goede stimulans om in beweging te komen.’

Veilig en leuk voor iedereen
‘Eind september organiseren we workshops. Kinderen krijgen daar extra tips voor het fietsen op de pumptrack’, vertelt Jort van Straten van Vaart Welzijn. ‘Om het veilig en leuk te houden voor iedereen is het belangrijk dat gebruikers van de baan zich houden aan de spelregels. Het is bijvoorbeeld verplicht om een helm te dragen en je volgt de rijrichting die met pijlen op de baan staat aangegeven. Je zorgt dat de speelplek netjes en schoon blijft. Afval gooi je in de afvalbakken of neem je weer mee naar huis. Alle spelregels staan op een bord naast de pumptrack. Binnenkort wordt er nog een watertappunt aangelegd voor een gezonde dorstlesser.’

Ontmoeten in de Buurtschuur
De Buurtschuur op het terrein is bijna klaar. Buurtbewoners kunnen daar terecht voor een kop koffie, ranja of een ijsje en er is een toilet. Er komt een uitleen voor fietsjes, steps en helmen om te gebruiken op de pumptrack. Het is een ontmoetingsplek en startpunt voor activiteiten vanuit de buurt.

Buurtinitiatief Mijn Buurt Assen
Mijn Buurt Assen stimuleert inwoners in Assen om activiteiten te organiseren die bijdragen aan een sterkere binding in de buurt. Mijn Buurt Assen stelt bijvoorbeeld geld, mensen of spullen beschikbaar. Het kan bijvoorbeeld gaan om het opknappen van een speeltuin, het organiseren van een buurtfeest of het onderhoud van groen in de buurt. Initiatieven voor de buurt, door de buurt.

Wethouder Chakor onthult een containertuintje in Vinkhuizen - Foto: Ineke Heijting - Promotie Noord
Wethouder Chakor onthult een containertuintje in Vinkhuizen – Foto: Ineke Heijting

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd