Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Mijlpaal Blauwe Loper Winschoten: inhijsen brugdeel boven de A7

Blauwe Loper A7 Winschoten - Promotie Noord

Volg alles via de livestream

De Blauwe Loper krijgt steeds meer vorm. In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober wordt het brugdeel boven de A7 geplaatst. De snelweg is die nacht volledig afgesloten.

Het brugdeel is 42 meter lang en weegt 90 ton. Het houten brugdeel is vooraf in elkaar gezet en wordt per boot afgeleverd via het Winschoterdiep. Kranen hijsen het enorme gevaarte dan op zijn plek boven de A7.

Livestream
De werkzaamheden zijn live te volgen via het internet. Geïnteresseerden kunnen de spectaculaire werkzaamheden rechtstreeks volgen via een livestream op het YouTubekanaal van Blauwestad. De link voor de livestream is te vinden op www.blauwestad.nl/de-blauwe-loper. Een impressie van de werkzaamheden verschijnt later op de websites van Blauwestad, gemeente Oldambt en provincie Groningen.

Omleidingsroute
De werkzaamheden vinden komende vrijdag plaats vanaf 22.00 uur en duren waarschijnlijk de hele nacht. De snelweg (A7) tussen Heiligerlee en Winschoten is daarom in beide richtingen afgesloten van vrijdagavond 2 oktober 22.00 uur tot zaterdagochtend 3 oktober 08.00 uur. Er zijn omleidingsroutes en verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Planning
Als het weer mee zit, vindt de volgende mijlpaal plaats op woensdag 21 oktober. Dan wordt het beweegbare brugdeel boven het Winschoterdiep geplaatst. Als alles goed gaat, is de Blauwe Loper aan het eind van dit jaar of aan het begin van het nieuwe jaar helemaal af. De brug krijgt dan zijn nieuwe naam: de Pieter Smitbrug, vernoemd naar de in april 2018 overleden burgemeester van de gemeente Oldambt.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd