Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

MA-IT | MyAutomation vestigt zich in TechHub Assen

Onderteking samenwerkingsovereenkomst MA-IT Assen - Promotie Noord

Vanmiddag hebben Aram Malas, directeur van MA-IT | MyAutomation en Peta de Vries, dean van het Instituut voor Engineering  van de Hanzehogeschool Groningen in de TechHub Assen een samenwerkingsovereenkomst getekend.

MA-IT gaat zich vestigen in de TechHub Assen en actief samenwerken met studenten en docenten en partners van de TechHub.

MA-IT helpt bedrijven en organisaties bij het uitvoeren van projecten op het gebied van engineering, industriële automatisering of kantoorautomatisering. Het bedrijf heeft in totaal ruim 70 medewerkers en heeft vestigingen in Deventer, Son, Gorinchem en Almere. MA-IT wil, met de locatie in de TechHub Assen, de positie in het Noorden verstevigen. Oud-Hanzestudent Marco Kolhoop is aangesteld als vestigingsmanager.

Samenwerking
De samenwerking tussen MA-IT en de Hanzehogeschool Groningen vindt zowel plaats op het gebied van onderwijs als daarbuiten. Zo geeft MA-IT input op het curriculum, leveren ze een bijdrage aan de minor Industrial Automation en verzorgen ze sollicitatietrainingen voor studenten Elektrotechniek. Verder organiseren ze samen bijvoorbeeld een jaarlijkse Summerschool op het gebied van Industriële Automatisering en slaan ze de handen ineen voor de ontwikkeling van Experience Centers, met inzet van docenten, lectoren en studenten.

Ruimte
Volgens programmamanager Jan de Morrée is deze samenwerking een goed voorbeeld van de samenwerkingen waar de TechHub naar streeft. “Door onderwijs van verschillend niveau en ondernemers dichter bij elkaar te brengen, sorteren we voor op de arbeidsmarkt van morgen en dragen we op die manier bij aan een sterk innovatief klimaat in Assen en omgeving.” Binnen TechHub Assen is nog ruimte voor innovatieve ondernemers om zich te vestigen en samen te werken in het innovatienetwerk. “Elke dinsdagochtend is er om 10.00 uur koffie, beneden in onze hal. Iedereen is welkom!”

Onderteking samenwerkingsovereenkomst MA-IT Assen - Promotie Noord
Onderteking samenwerkingsovereenkomst MA-IT Assen

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd