Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Liz (9) en Tim Meijer overhandigen 100 ideeën St. Lucas aan wethouder Erich Wünker

Voormalig-St.-Lucas-ziekenhuis-in-Winschoten - Foto: Jos-Hensens - Promotie Noord

Het voormalig St. Lucas ziekenhuis is van alle Winschoters. Dat dachten Tim Meijer en zijn 9-jarige dochter Liz uit Winschoten. Ze pakten het meteen goed aan, zochten de publiciteit en verzamelden ideeën om de locatie nieuw leven in te blazen.

Maar liefst 100 ideeën leverde de actie op. Wethouder Erich Wünker heeft woensdag 3 september alle ideeën in ontvangst genomen uit handen van vader en dochter.

De wethouder is blij met de ideeën van Liz en Tim, hij vertelt: “We willen dat er wat gaat gebeuren op deze locatie. Als gemeente kunnen we dat niet alleen, daarom voeren we momenteel gesprekken met allerlei partijen. In december moet er een voorstel liggen hoe we ermee verder gaan en met wie we het proces verder gaan oppakken. De ideeën die door Liz en haar vader zijn verzameld, kunnen ons daarbij goed helpen. Nu moeten wij ons huiswerk gaan doen en alle ideeën goed bekijken en beoordelen. Daarbij willen we ook de mening vragen van omwonenden en geïnteresseerden. Maar we kijken ook hoe we verderop in het proces onze ideeën kunnen toetsen. We vinden het namelijk heel belangrijk om dit echt samen met onze inwoners te doen, net als Tim en Liz.”

Inloopavonden op 16 en 17 september
In september zijn er twee inloopavonden* met informatie over zowel de herontwikkeling van de St. Lucas locatie als het project Poort van Winschoten. U kunt hier ook de 100 verzamelde ideeën van Tim en Liz inzien en aangeven wat u ervan vindt. Uitnodigingen worden eind van deze week huis-aan-huis verspreid in de omgeving. Heeft u (na deze week) geen persoonlijke uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel graag komen? Mail dan naar poort@gemeente-oldambt.nl. U ontvangt dan informatie over de bijeenkomst en de coronamaatregelen.

Noteer vast:
* inloopavond voor ondernemers: 16 september tussen 19.00 en 20.30 uur
* inloopavond voor omwonenden en belangstellenden: 17 september tussen 16.00 en 19.30 uur

Meer informatie en aanmelden: poort@gemeente-oldambt.nl

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd