Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Leeuwarden plant eerste Tiny Forest van Friesland

Promotie Noord

Een minibosje waar kinderen niet alleen kunnen spelen en ontdekken, maar waar ze ook meer kunnen leren over de natuur. En waar ze bovendien zelf de baas over zijn. Op donderdag 28 november opende de IKC Prins Maurits aan de Brandemeer 1 in Leeuwarden de allereerste Tiny Forest van Leeuwarden en Friesland. De eerste boom werd door Wethouder Herwil van Gelder heeft samen met een aantal schoolkinderen geplant.

De Tiny Forests zijn een initiatief van IVN Natuureducatie, die zich als landelijke non-profit organisatie inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. De bosjes zorgen voor verkoeling, een verbreding van de biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Om deze redenen werd het project positief ontvangen door de gemeente Leeuwarden.

Leerlingen de baas
De leerlingen mogen zelf het leukste werk doen: het planten van bomen en struiken. Samen met vrijwilligers en Snoek Puur Groen planten zij 26 verschillende soorten bomen en struiken. Alle leerlingen van de gehele school helpen mee met de aanplant. Een activiteit waar ze nu al enthousiast over zijn. Ook mogen ze een officiële naam bedenken voor de Tiny Forest, die later bekend zal worden gemaakt. Leerlingen van groep 6 gaan het bosje onderhouden en monitoren.

Buitenlokaal
Aan de rand van de Tiny Forest komt een buitenlokaal. Hier kunnen de kinderen van de school  les krijgen. Niet alleen lessen die met planten en dieren te maken hebben, maar ook vakken als rekenen en taal. De leerkrachten worden nog opgeleid om buiten les te geven.

Nog twee locaties
Deze Tiny Forest is de eerste van in totaal drie Forests die in Leeuwarden worden aangelegd. De locatie van de twee andere bosjes is nog niet bepaald. Dit zal in 2020 bekend gemaakt worden. Het plan is om de bosjes voornamelijk bij scholen te planten, om zo kinderen in contact met de natuur te brengen en ze verantwoordelijk te maken voor een stukje natuur. Via een speciaal lesprogramma worden de kinderen daarbij opgeleid tot ranger om het bos te onderhouden.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd