Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Kunstwerken van kerstballen voor bewoners zorgcentrum Leeuwarden

Cote Create - Promotie Noord - Ivonne Sprok

Stadskunstenaar Cote Create deelde afgelopen vrijdag handbeschilderde kerstballen uit aan de bewoners van woonzorgcentrum Greunshiem in Leeuwarden.

Alle bewoners konden zo’n glazen kunstwerk bij haar ophalen en er zelf nog een finishing touch op aanbrengen.

“Door corona was het afgelopen jaar voor bewoners van zorgcentra extra zwaar. Familie, vrienden en personeel deden er vaak alles aan om de eenzaamheid voor hen wat dragelijker te maken. Om deze mensen hiervoor te bedanken, wilde ik samen met de ouderen een klein presentje voor ze maken. Ik wil onze ouderen in hun kracht zetten door ze zelf iets te laten toevoegen aan de kerstbal.” Op de kerstbal konden de bewoners, al dan niet geholpen door Cote Create, nog een naam schilderen van een familielid of vriend die ze wilden bedanken. Ook deelde Cote Create haar zelf ontworpen kerstkaarten uit waar de bewoners nog een uitgebreidere boodschap aan konden toevoegen.

Cote Create
Cote Create heeft het afgelopen jaar als stadskunstenaar onder andere 50 opbeurende berichten in verschillende talen door de hele gemeente achtergelaten. Ook heeft ze de etalageruiten van winkeliers creatief beschilderd om zo de dromen van deze ondernemers te delen met de voorbijgangers. Dromen die door corona voor sommigen heel spannend worden om te realiseren.

Stadskunstenaar
Cote Create is afgelopen januari uitgeroepen tot stadskunstenaar van de gemeente Leeuwarden voor de periode 2020-2021. In deze periode gebruikt zij de stad als haar canvas met aandacht voor meertaligheid en voor de inwoners van de gemeente die zij een grote rol laat spelen. Cote Create is de naam waaronder de Chileense Maria Jose Jara Veragua actief is als kunstenaar.


Foto’s: Fians Moorrees – Gemeente Leeuwarden

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd