Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Kunstenares Martina Dal Brollo loopt vijfdaagse zwerfafvaltocht start 16 juni

Promotie Noord

Op initiatief van Groningen Schoon Dankzij Mij gaat vanaf morgen, dinsdag 16 juni, tot en met zaterdag 20 juni de Italiaanse kunstenares Martina Dal Brollo een vijfdaagse zwerfafvaltocht houden door de provincie Groningen; een Connect & Collect Walk.

Zij wil hiermee aandacht vragen voor zwerfafval en wijzen op de gevolgen van het weggooigedrag. Vervolgens wil ze dit zoveel mogelijk recyclen en gebruiken voor het maken van kunstwerken. Dit gaat in september geëxposeerd worden in Wall House #2. Tijdens de route wordt ze begeleid door Milieustewards van Groningen Schoon Dankzij Mij.

Ook sluiten Stille Krachten en andere vrijwilligers zich tijdens de tocht aan. De tocht zou eerder eind maart gehouden worden, maar door de coronacrisis is het uitgesteld tot volgende week.

Op dinsdag 16 juni vertrekt de kunstenares om 09.15 uur bij Wijkpost Zuid aan de Van Schendelstraat 11/15. Om 10.00 uur sluit het Huiskamerteam Binnenstad zich op de Emmabrug aan. Om 11.00 uur ontmoet de groep wethouder Glimina Chakor aan de Radesingel 6. Hier sluiten mensen van de Green Office van de RUG zich bij de lopers aan. Bij station Groningen Noord worden ze vervolgens door medewerkers van Wijkbedrijf Selwerd afgelost. Na de lunch om 14.00 uur voegt het zwerfafvalteam N361 zich bij de groep ter hoogte van de Walfridusbrug. Zij begeleiden de lopers via Adorp en Sauwerd naar Winsum. Daar wordt de eerste dag bij de Milieudienst afgesloten.

Op woensdag 17 juni, dag 2 loopt de groep van Winsum naar Den Andel, waar recyclemachines staan die plastic verwerken. Vervolgens gaan ze naar Zeehondencentrum Pieterburen. Op donderdag 18 juni, dag 3 start de groep om 10 uur in Noordpolderzijl om microplastics op de dijk op te ruimen. ’s Middags gaat de tocht vanuit het Zeehondencentrum Pieterburen via Eenrum en Mensingeweer naar de Batenborg bij Winsum. Op vrijdag 19 juni, dag 4 wordt de tocht vervolgd van Winsum via Garnwerd en Wierumerschouw naar de Reitdiephaven. Tenslotte op zaterdag 20 juni, dag 5 is er een drijfvuilactie in boten van de Reitdiephaven over de Diepenring naar Wall House #2 in het Hoornse Meer. Daar wordt kunstenares Dal Brollo officieel ontvangen en krijgt daar een tijdelijke expositie. Deze expositie wordt geopend op zaterdag 19 september tijdens de World Cleanup Day.

Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina van Groningen Schoon Dankzij Mij.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd