Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Kempkes Winschoten: Een schouwspel van de mooiste sieraden voor jong en oud

Juwelier Optiek Kempkes Winschoten - Promotie Noord


Voordat je het pand van Juwelier Optiek Kempkes binnenloopt, word je al omarmd door prachtige glanzende en glinsterende sieraden.

Loop je door de deur naar binnen dan is het een waar schouwspel van de mooiste sieraden voor jong en oud. Kempkes kent een rijke geschiedenis.

De inrichting van de zaak heeft in de loop van de jaren ook een aantal metamorfoses gehad. De opzet van de zaak is ruim, luxueus en overzichtelijk. Generatie op generatie komt hier over de vloer. Er wordt ruim de tijd genomen om klanten te helpen. Of het nu gaat om het uitzoeken van een bril, het vinden van die ene ring of het maken van een mooi eigen ontwerp.

Door de jaren heen veel veranderd
Hans Berkers runt de zaak samen met zijn vrouw en daarnaast zijn er nog twee medewerkers aan het werk. Van oorsprong is Hans optometrist-contactlensspecialist en in 1986 deed de kans zich voor om het bedrijf ‘Kempkes’ in Winschoten over te nemen. “Dat was natuurlijk een hele mooie kans, die ik met beide handen heb aangepakt,” zegt Hans. “Door de jaren heen is er veel veranderd. Zo voeren wij intern geen reparaties meer uit voor horloges. Hiervoor werken wij nu samen met een horlogemakersbedrijf. Er is ook geen interne goudsmid meer. In plaats daarvan werken we samen met een gerenommeerde goudsmid. Het is nog steeds mogelijk om, naast het laten verstellen van sieraden, een eigen ontwerp voor een mooi sieraad te laten maken.”

“Wat het ontwerpen betreft is het altijd heel erg fijn om mensen hierbij te kunnen helpen. Er zijn mooie sieraden te maken van sieraden van een overleden dierbare bijvoorbeeld. Of van meerdere sieraden kan er één sieraad worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan trouwringen; deze kunnen mooi samengebracht worden zodat ze altijd samen zijn. Een bijzonder aandenken voor kinderen of voor de echtgeno(o)t(e) die achterblijft. Heb je misschien sieraden die niet meer compleet zijn of wil je een uniek sieraad, dan is het laten ontwerpen ervan natuurlijk een prachtige oplossing. Er is volop ruimte voor de klant om zijn/haar ideeën te delen. Door er samen over te sparren ontstaan de mooiste ontwerpen.”

Gespecialiseerd in DNEye® Rodenstock oogmeting
“Wij blijven ons op alle gebieden bijscholen. Dat is belangrijk voor de klant en voor ons. Door onszelf te blijven ontwikkelen kunnen we de klant meer bieden. Een voorbeeld is de revolutionaire oogmeting waar wij mee werken, de DNEye® Rodenstock oogmeting. Eind maart, begin april 2021 hebben wij hiervoor medische kennis opgedaan tijdens workshops en cursussen. De timing kon eigenlijk niet beter. We hadden toen te maken met de coronacrisis en de lockdowns. Dat gegeven was natuurlijk niet zo mooi. Aan de andere kant bood het ons de mogelijkheid om de tijd te besteden aan het opdoen van belangrijke kennis voor een nieuwe manier van oogmetingen. Het is een zeer precieze 3D-oogmeting waardoor de metingen van de ogen heel erg nauwkeurig worden afgenomen.

Groot aanbod in sieraden en horloges
Hans: “Bij ons kan jong en oud terecht voor een mooi sieraad. Voor de allerkleinsten hebben we onder andere edelstalen kinderbestek of verzilverde spaarpotjes. Eventueel is het mogelijk om deze te laten graveren. Er zijn zelfs artikelen die wij in volledig zilver kunnen leveren. Voor wie op zoek is naar sieraden voor de allerkleinsten kan een keuze maken uit de verschillende bedelarmbandjes en bedeltjes van het merk Bellini. Vergeet ook niet de kinderringetjes, armbandjes en hangertjes.”

Speels, fantasie of klassiek
Iedereen heeft een eigen smaak. Bij Kempkes is er een ruime keus in verschillende soorten sieraden. Kies voor zilver, goud, titanium of gouden sieraden met diamant. Er is een grote collectie groeibriljant in verschillende modellen en diamantformaten. Een unieke en ook klassieke collectie. “We doen ons best om de mooiste sieraden aan te kunnen bieden en gaan ook voor unieke exemplaren. De collectie die wij aanbieden is beperkt beschikbaar. Als je bij ons een sieraad koopt is de kans klein dat je iemand tegenkomt die hetzelfde sieraad draagt. We hebben stoere, massief zilveren armbanden, ringen en colliers van het merk Silk. Er is een grote keuze aan relatieringen in goud, zilver en titanium. Kiezen klanten voor de ringen van Alliance, dan is de herenring gratis bij aankoop van een damesring met briljant die groter is dan 0.04 karaat.”

“Van het Deense merk Rabinovich hebben wij opvallende zilveren sieraden, terwijl de collectie van Zinzi juist heel speels is. We hebben daarnaast een grote collectie van setjes fantasie-sieraden. Deze setjes bestaan uit oorsieraden, colliers, armbanden en ringen. Wanneer men een strakker design zoekt dan is Jewels4U een mooi merk. Daarnaast hebben we ook titanium sieraden van Boccia. Deze sieraden staan bekend om hun anti-allergische eigenschappen en voelen, door hun minimale gewicht, licht aan op de huid. Ons nieuwste sieradenmerk is Coeur de Lion. Dit zijn handgemaakte sieraden uit Duitsland, van edelstaal met Swarovski en edelstenen.

Exclusieve horlogemerken
Uiteraard mogen horloges niet in onze collectie ontbreken. Hiervoor geldt ook dat we gaan voor mooie en unieke exemplaren. Wij zijn exclusief dealer van de horlogemerken Citizen, Hanova Swiss Military, Fossil, Danish Design, Zinzi, Calypo, Kerbholz en Garonne. Sinds kort ook van het stoere jonge merk MVMT. Ieder merk kent zijn eigen specifieke kenmerken. We kijken graag met de klant mee wat de wensen zijn en welke eisen zij stellen aan een nieuw horloge.”

Loop gerust een binnen!

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd