Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Jongeren maken kennis met de politiek in Oldambt

Gastles en debatbattle voor leerlingen Dollard College - Gemeente Oldambt - Promotie Noord

Gastles en debatbattle voor leerlingen Dollard College
Leerlingen van het Dollard College in Winschoten krijgen op dinsdag 14 mei een stoomcursus lokale politiek. Vervolgens mogen ze op donderdag 16 mei zelf het politieke debat met elkaar aangaan in de raadzaal van de gemeente Oldambt.

Gastles
In een samenwerking tussen de gemeente en de docenten Marc Bouma en Karen Loovers van het Dollard College is een afwisselende en interactieve gastles voorbereid. De les is bedoeld voor leerlingen uit de vierde klas van de havo en het vwo die het vak Maatschappijwetenschappen volgen. Tijdens de gastles geven burgemeester Cora-Yfke Sikkema, griffier Jelte van der Meer en enkele enthousiaste raads(commissie)leden een kijkje achter de schermen in de lokale politiek.

Debatbattle
Na de gastles mogen de leerlingen met elkaar in debat in de raadszaal van de gemeente. Gemeente Oldambt vindt het belangrijk dat jongeren kennismaken met de politiek in hun eigen gemeente. De zogenaamde debatbattle geeft de leerlingen een podium om hun mening kenbaar te maken over maatschappelijke onderwerpen. Bovendien levert het debat een waardevolle bijdrage aan het stimuleren van taalvaardigheid en meningsvorming.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd