Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Jongeren in Assen kunnen gamen in eindejaarscup 2020 – FIFA21 van de politie

Assen Eindejaarscup 2020 – FIFA21 - Promotie Noord

De harde lockdown heeft de kerstvakantie voor de jeugd langer gemaakt dan gebruikelijk en bovendien is er weinig te beleven. Verveling ligt op de loer.

De politie wil de jongeren met een online FIFA-voetbaltoernooi van 29 tot en met 31 december een ontspannend én spannend evenement bieden. De gemeente Assen doet mee aan dit initiatief en geeft haar jongeren daarmee de mogelijkheid om mee te doen aan de eindejaarscup. Jongeren kunnen zich aanmelden via https://play.eslgaming.com/fifa/playstation/fifa21-ps4/open/nye-cup-benelux-assen

Op 29 en 30 december worden lokale toernooi gehouden onder de deelnemende spelers in die gemeente. Vervolgens gaan alle lokale winnaars op 31 december de competitie aan om de eindwinnaar te worden. De finale is te volgen via een livestream op de ‘Twitch-kanalen’ van de politie en van ESL. Voor de eindwinnaar ligt er een Playstation 5 klaar. De aanmelding sluit op dinsdag 29 december 2020.

Ruim 30 gemeenten hebben zich voor dit toernooi aangemeld, onder andere Rotterdam, Maastricht, Arnhem, Enschede, Apeldoorn en Almere. Een aantal andere gemeenten heeft het in overweging. ‘We laten met dit toernooi zien dat we als overheidsorganisatie niet alleen beperkend en repressief bezig zijn, maar ook verbindend’, zegt Roel van de Groes, projectleider van de pilot Gamen met de politie. ‘Daarnaast hopen we dat de jeugd hierdoor niet de straat op gaat om alsnog rond te hangen.’

Het project is ontstaan vanuit de pilot Gamen met de politie. Het oorspronkelijke idee was om een fysiek toernooi te organiseren in Urk, Arnhem en Helmond, enkele van de gemeenten waar recent ongeregeldheden plaatsvonden. Door de coronamaatregelen is een fysiek toernooi nu niet mogelijk.

Het toernooi wordt door ESL, organisator van e-sportevenementen en competities van computerspellen, gehost en geregeld. Dit bedrijf doet dit evenement niet uit winstoogmerk, maar uit maatschappelijke betrokkenheid. Gemeenten en politie hoeven zelf niets te organiseren en ook niet tijdens het gamen aanwezig te zijn. De basisteams kunnen hun capaciteit dus optimaal inzetten op straat.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd