Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Intentieverklaring ontwikkeling mountainbike skillspark in Meerstad

Ontwikkeling mountainbike skillspark in Meerstad - Promotie Noord

Op donderdag 5 maart hebben de gemeente Groningen, Bureau Meerstad en een groep mountainbikers een intentieverklaring ondertekend voor het ontwikkelen van een mountainbike skillspark in Meerstad.

Het initiatief is bedoeld om inwoners van de gemeente Groningen uit te dagen om meer buiten te bewegen. Het mountainbike skillspark moet een uitdagend parcours worden met onder andere hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels.

Gerben de Knegt, bondscoach offroad van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie: “Om jonge sporters op een laagdrempelige en leuke manier te laten kennismaken met de mountainbike skills, is ieder skillspark op een makkelijke bereikbare plek een grote aanwinst.”

Het park is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied tussen Driebond en Meerstad. Dit wordt op termijn een nieuw woon-, werk en leefgebied. Vooruitlopend op de definitieve invulling biedt Bureau Meerstad passende, tijdelijke initiatieven de ruimte. Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst begint een periode tot de zomer waarin de haalbaarheid van het mountainbike skillspark onderzocht zal worden.

Naar aanleiding van een aangenomen motie van de Raad, is in 2016 gestart met het onderzoeken of er in de gemeente Groningen plaats is voor een mountainbikeroute. In samenwerking met de initiatiefnemers zijn hiervoor verschillende locaties onderzocht.

De intentieovereenkomst werd getekend door wethouder Inge Jongman, directeur Bureau Meerstad Jelle Dijkstra en de groep initiatiefnemers die sinds 2016, betrokken zijn. Na afloop van het ondertekenmoment werd een demonstratie gegeven door de mountainbikers.

Indien de onderzoeken de komende maanden uitwijzen dat het mountainbike skillspark haalbaar is, wordt ernaar gestreefd om het skillspark in de loop van 2021 te openen voor publiek.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd