Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Inspiratiemiddag Natuur en Gezondheid voor iedereen die werkzaam is in de zorg

GGG IVN Grijs Groen & Gelukkig https://www.ivn.nl/ - Promotie Noord

Wil jij natuur kunnen toepassen binnen je werk in de zorg? Ben je nieuwsgierig naar wat natuur bewoners/cliënten en jou kan opleveren? Zou je het leuk vinden om zelf eens te ervaren wat natuur met je doet? Kom dan naar de inspiratiemiddag Natuur en Gezondheid. Aan het eind van de dag ga je naar huis met tips en handvatten om hier zelf mee aan de slag te gaan. 

Natuur en zingeving
Roos van Doorn (www.roosvandoorn.nl) zal de middag openen met een presentatie over natuur en zingeving in de zorg. Roos is freelance voorganger, gespreksleider en docent natuurbeleving: “In je vak als zorgverlener krijg je te maken met zingevingsvragen van mensen. Natuur zit vol symboliek die je als zorgverlener kunt gebruiken om met mensen in gesprek te komen over wat ertoe doet in het leven, juist nu ze ziek of oud geworden zijn. Natuur in en om je zorginstelling zorgt ervoor dat je makkelijker goede gesprekken kunt voeren. Hiervoor hoef je niet op een landgoed te werken, het kan met de natuur die voor handen is op jouw werkplek.” Dit gaan we ter plekke uitproberen!

Na deze presentatie kun je twee van de volgende drie workshops volgen:


Workshop 1: met IVN natuur in de zorg integreren 
IVN zet zich in om alle mensen in Nederland, ook kwetsbare groepen zoals ouderen in verpleeghuizen, toegang tot natuur en natuurbeleving te bieden. Dit doen we door middel van wetenschappelijk bewezen groene interventies en samenwerking in de zorgbranche. In deze workshop ontdek je hoe IVN ondersteuning kan bieden bij het integreren van natuur in de zorg. Ook ervaar je zelf hoe het is om mee te doen met een natuuractiviteit.

Workshop 2: groene ervaringen delen
Net als veel andere organisaties is Meriant bezig om de ouderenzorg te vergroenen. Zo’n proces gaat met vallen en opstaan en gelukkig ook met leuke en bijzondere ervaringen. Ervaringen waar jij misschien iets aan hebt! Dus ben jij iemand die wil helpen om de ouderenzorg te vergroenen en ben je benieuwd hoe we dat bij Meriant hebben aangepakt? Kom dan naar deze workshop.

Workshop 3: Natuur en Geluk
Ben je nieuwsgierig naar wat natuur en geluk met elkaar te maken hebben en wil je weten wat jij kunt doen? Kom dan naar deze workshop, gegeven vanuit de Toegepaste Psychologie. Dit betekent dat we de theorie over wat natuur oplevert voor ons geluk ook in de praktijk gaan brengen. Zo gaan we bijvoorbeeld aan de slag om een voor jou passende eerste stap te zetten in het toepassen van natuur binnen je werk in de zorg. 

Voor wie?
Deze inspiratiedag is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Ook voor mensen die nog niet betrokken zijn bij IVN of nog niks met natuur doen! Denk aan zorgmedewerkers, activiteitenbegeleiders, welzijnswerkers, medewerkers dagbesteding, leidinggevenden, locatiemanagers, behandelaren, maatschappelijk medewerkers, maar ook vrijwilligers in de zorg. Deelname is kosteloos. 

Programma

TijdActiviteit
12:45 – 13:15Inloop
13:15 – 13:30Inleiding
13:30 – 14:15Presentatie Roos van Doorn
14:15 – 15:00Workshop (keuze uit 3)
15:00 – 15:15Pauze
15:15 – 16:00Workshop (keuze uit 3)
16:00 – 16:30Afsluiting /hapje en drankje

Aanmelden kan via: https://www.ivn.nl/provincie/groningen/inspiratiemiddag-natuur-en-gezondheid

Kijk ook op: www.ivn.nl/provincie/groningen

Foto: www.ivn.nl

IVN Natuureducatie www.ivn.nl - Promotie Noord

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd