Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Inloopmiddag Zoem, zoem, zegt de honingbij, 7 augustus

Promotie Noord

In samenwerking met Imkervereniging De Wijk houdt Stichting Het Drentse Landschap op woensdagmiddag 7 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur een leuke en leerzame kindermiddag over bijen. Locatie: informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20, 7957 NB De Stapel (bij De Wijk). Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Wil je weten hoe bijen leven en hoe ze honing maken? Waarom bijen heel belangrijk zijn voor alles wat groeit en bloeit? En hoe jij hen daarbij kunt helpen? In ’t Ende kan je alles over bijen te weten komen en deze ijverige insecten van dichtbij in hun huis, de bijenkast, zien werken. Je mag in een echt imkerpak en met handschoenen aan een raam vol bijen uit een kast halen en kijken of er jonge bijen in zitten. Heel stoer!

En er is op 7 augustus nog veel meer te doen. Je kunt waskaarsen maken en honing slingeren. En natuurlijk mag je honing proeven en een potje vullen om mee naar huis te nemen. Wist je trouwens dat bijen samen wel 40.000 kilometer vliegen om een potje honing vol te krijgen? De imkers van Imkervereniging De Wijk zijn er deze inloopmiddag ook. Zij vertellen graag over bijen.

Neem voor de zekerheid een lange broek mee als je in de bijenstal wilt kijken. Voor ouders en opa’s en oma’s is er ook een bijenpak. Jong en oud dus welkom in ’t Ende deze middag.

Wanneer: woensdag 7 augustus 2019 (12:30 tot 16:30)
Waar: Informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20, 7957 NB De Wijk

Kijk voor meer informatie op: https://de-wijk.bijenhouders.nl/actueel/show/2545

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd