Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Hoofdstation Groningen mooiste station van Nederland

Promotie Noord

Dit jaar werd door de NS voor het eerst de verkiezing ‘Mooiste treinstation van Nederland’ gehouden. Winnaar van deze eerste editie is het hoofdstation van Groningen.

Vandaag overhandigde de NS een plakkaat aan de de assistent-stationsmanager van Groningen. Deze komt te hangen in de hal van het station. De verkiezing werd gehouden onder de reizigers die eind juli op hun favoriete station in Nederland konden stemmen via social media.

Naast het hoofdstation van Groningen waren ook Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal, Den Haag Hollands Spoor, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Valkenburg genomineerd voor de verkiezing.

In totaal kreeg het station van Groningen 33 procent van de stemmen. Het historische station van Valkenburg kreeg een tweede plek met 16 procent van de stemmen, gevolgd door Rotterdam Centraal met 14 procent.

Het hoofdstation in Groningen is de komende jaren volop in ontwikkeling de komende jaren. Zo komen er meer sporen om ruimte te bieden aan meer treinen. Ook wordt er een nieuwe voetgangerspassage gebouwd en komt er een perronplein achter de monumentale stationshal.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd