Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Gronings Groen: inspiratie voor alle groene vrijwilligers in de provincie

Vrijdag 6 september kwamen meer dan 200 groene vrijwilligers uit onze provincie samen om elkaar te ontmoeten, zich te laten inspireren en kennis op te doen tijdens de zevende editie van Gronings Groen. Een uniek evenement, omdat alle groene organisaties hierin hun krachten bundelen.

Zo ontstond een bijzondere dag met uiteenlopende activiteiten en workshops in een prachtige omgeving. De dag vond namelijk plaats rondom de Curringherveldschuur in Kornhorn. Mark Tuit, directeur IVN Noord: “Een bijzonder mooie dag in het prachtige coulissenlandschap in het Westerkwartier.”

Van maaien met de zeis tot het vertellen van verhalen
Tijdens de workshop ‘maaien met de zeis’ kegen de deelnemers les van echte kampioenen. Afgelopen weekend werd het herenteam van de zeisbrigade van Landschapsbeheer Groningen in Elspeet namelijk Nederlands kampioen. Van deze teamleden leerden de vrijwilligers, en ook wethouder Bert Nederveen, de fijne kneepjes van het vak. Tijdens de workshop natuurfotografie kregen de deelnemers van de fotograaf tips en tricks voor het maken van de mooiste natuurfoto’s en twee leden van het vertelcollectief ‘Kom op verhoal’ vertelden tijdens hun workshop over de kracht van verhalen in de natuur. En zo waren er nog veel meer interessante workshops om vrijwilligers nieuwe inzichten, inspiratie of verdieping te bieden.

Groene organisaties
Gronings Groen is een gezamenlijk initiatief van IVN Noord, Het Groninger Landschap, Landschapsbeheer Groningen, Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie Groningen en Staatsbosbeheer en wordt georganiseerd om alle groene vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten en te bedanken.

Foto’s: IVN Natuureducatie

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd