Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Gratis activiteiten op gebied van natuur en biodiversiteit in Heechterp

Verschillende gratis activiteiten op gebied van natuur en biodiversiteit in Heechterp - Promotie Noord

Op 15 augustus van 13.30 tot 17.00 uur, organiseert Operatie Steenbreek vanuit gemeente Leeuwarden in samenwerking met Stichting Single Supermoms in Heechterp verschillende gratis activiteiten op gebied van natuur en biodiversiteit.

In de Pluk Fruit Tuin en de volkstuintjes aan de Schieringerweg is voor jong en oud van alles te beleven en te ondernemen. En lever je een steen in, krijg je er een tuinplant voor terug.

Steen eruit, plant erin
Eén van de activiteiten is ‘Steen er uit, plant er in’, een actie van Operatie Steenbreek. Inwoners krijgen na het inleveren van tegels of stenen uit de tuin er gratis een tuinplant voor terug. Hiermee kunnen zij hun tuin vergroenen.

Ook wordt er een groot insectenhotel gebouwd voor de Pluk Fruit Tuin. Hier kan iedereen aan mee bouwen. Het insectenhotel draagt bij aan de biodiversiteit van de tuin door het aantrekken van bijen en andere insecten. Voor de jeugd wordt er een wijksafari georganiseerd waarbij zij de natuur in de wijk zelf kunnen ontdekken. Ook krijgen ze een natuurspeurkaart cadeau.

Subsidie voor inwoners voor vergroening tuin
Door samen te werken met inwoners wil de gemeente Leeuwarden de tuinen vergroenen. Daarom verleent gemeente Leeuwarden ook sinds 2018 subsidie voor het ontstenen en vergroenen van particuliere tuinen. Meer informatie is te vinden op www.leeuwarden.nl/groen.

Deelnemende partijen
De partijen die deze dag gezamenlijk mogelijk maken zijn:
Stichting Single Supermoms, Stichting Takkenwijven, De Groene Apotheek, Operatie Steenbreek, Wijkpanel Heechterp-Schieringen, Wijkcentrum Heechterp-Schieringen, Bert Natuur, MeetingPoint Lifemaster en gemeente Leeuwarden.

Groen doet goed
Van al het groen in de gemeente Leeuwarden bestaat ongeveer de helft uit particuliere tuinen. Deze zijn helaas in rap tempo aan het verstenen. En dat is zonde, want groen heeft vele voordelen. Zo geeft het verkoeling in de zomer, houdt het water vast in natte perioden en zorgt het voor een waterbuffer in drogere tijden. Daarnaast is een groene leefomgeving goed voor de mentale en fysieke gezondheid en zorgen verschillende soorten groen voor een verrijking van de biodiversiteit.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd