Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Gemeentelijke regelingen voor Oldambtster ondernemers

Promotie Noord

Veel ondernemers hebben minder omzet, maar de kosten gaan gewoon door.

Het zijn bizarre tijden. De coronamaatregelen hebben een enorme impact op iedereen. Op de inwoners, (sport)verenigingen, scholen, dagopvang, kinderdagverblijven en ondernemers. We ervaren allemaal de invloed van de maatregelen op een ander niveau. Veel ondernemers worden financieel geraakt door de maatregelen. Gemeente Oldambt hoopt met de gemeentelijke maatregelen de ondernemers iets meer lucht te kunnen geven.

Razendsnel met extra maatregel van het Rijk 

In deze bijzondere tijd met verregaande maatregelen die ondernemers hard raken, wordt gewerkt aan een tegemoetkoming door de landelijke overheid en gemeenten. De Rijksoverheid heeft een noodpakket aan regelingen genomen om ondernemers tegemoet te komen als ze door de coronamaatregelen worden getroffen. Twee regelingen kunnen ondernemers bij hun gemeente aanvragen; de uitkering voor levensonderhoud en een krediet voor bedrijfskapitaal. “We zien dat veel ondernemers gebruik maken van de regelingen. Tot nu toe vroegen ruim 350 ondernemers een tijdelijke overbruggingsregeling bij onze gemeente aan. We verwachten dat dit nog toe gaat nemen, gezien de maatregelen zijn verlengd tot en met 28 april aanstaande.”, zegt Erich Wünker (wethouder). “We proberen onze ondernemers snel te helpen en schieten de uitkering voor levensonderhoud voor, zodat de ondernemer nu binnen veertien dagen geld heeft in plaats van de gestelde termijn van vier tot vijf weken. De eerste ondernemer kon vorige week al over de uitkering beschikken. We hopen in de komende periode dit te kunnen blijven doen, maar het is wel afhankelijk van het aantal aanvragen, dat wij ontvangen. Meer aanvragen kan betekenen dat het iets langer duurt dan de eerder genoemde veertien dagen. Maar we doen er alles aan om de ondernemer snel te helpen.”

Gemeentelijke regelingen

De gemeente Oldambt kijkt ook naar andere mogelijkheden om de ondernemers zoveel mogelijk te helpen. Zo hebben ze een pakket aan gemeentelijke regelingen samengesteld voor ondernemers. Met onder andere de volgende regelingen:

·         Gemeentelijke belastingen worden uitgesteld

·         De gemeente betaalt facturen binnen veertien dagen

·         Supermarkten mogen eerder open

·         De laad- en lostijden voor bevoorrading zijn verruimd

·         Uitstel van betaling van huur of pacht van gemeentelijke panden of gronden

·         Leges van evenementen die als gevolg van de coronacrisis niet doorgaan, worden terugbetaald

·         Ondersteuning Winschoten24.nl

De gemeente Oldambt wil met deze maatregelen de ondernemer iets meer (financiële) ruimte geven.

Ondernemend Oldambt
“We merken dat de ondernemers begrip hebben voor de coronamaatregelen, maar ook bezorgd zijn of ze deze crisis kunnen doorstaan. Ondernemers doen hun uiterste best om creatief te zijn, kijk daarbij naar het initiatief Mondkapjes Oldambt en het oppakken van Winschoten24.nl in de hele gemeente,” zegt Wünker. Winschoten24.nl is een webwinkel waar ondernemers hun producten en diensten online aanbieden. Inwoners uit de gemeente Oldambt kunnen hier gewoon thuis vanaf de bank hun inkopen in Oldambt blijven doen. Ze helpen hiermee de lokale ondernemers de coronacrisis door te komen. Ondernemers uit alle dorpen in de gemeente Oldambt kunnen gebruik maken van Winschoten24.nl. “Een prachtig initiatief van ondernemend Oldambt”, zegt wethouder Erich Wünker. Winschoten24 wordt ondersteund door het project COM3.

Corona en ondernemen
De gemeente Oldambt probeert de ondernemers op allerlei manieren te helpen. Niet alleen door gemeentelijke regelingen maar ook door het bijwerken van de website. Op de pagina ‘Hulp voor ondernemers’ worden ondernemers op de hoogte gehouden van de gemeentelijke regelingen, staan de veelgestelde lokale vragen en antwoorden en kunnen ze er handige links vinden. De accountmanagers van het Ondernemersloket van de gemeente Oldambt helpen de ondernemers graag verder als een ondernemer vragen heeft en meer informatie wil ontvangen.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd