Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

FUNdag voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Westerkwartier

FUNdag voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Westerkwartier

Donderdag 24 oktober organiseert Sociaal Werk De Schans een geheel verzorgde FUNdag voor jonge mantelzorgers (JMZ’ers) uit de gemeente Westerkwartier. In totaal gaan zo’n 80 kinderen mee, waarvan 45 jonge mantelzorger zijn. Zij mochten een  vriend of vriendin meevragen voor deze verrassingsdag.

Ze vertrekken donderdag om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats van zalencentrum Balk, De Gast 39 in Zuidhorn. Het JMZ-team van Sociaal Werk De Schans begeleidt de jongeren deze dag. Wethouder Bert Nederveen, die jonge mantelzorgers een warm hart toedraagt, zwaait de kinderen uit.

Jonge mantelzorger
Een op de vier kinderen heeft thuis iemand waar zorgen naar uitgaan. Bijvoorbeeld een zusje dat chronisch ziek is of een broertje met een handicap. Ook kan het zijn dat hun vader verslaafd is of dat hun moeder last heeft van psychiatrische problemen. Al deze kinderen zijn jonge mantelzorgers.

Sociaal Werk De Schans
Sociaal Werk De Schans organiseert regelmatig leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers tussen de 8 en 23 jaar. Ook kunnen jonge mantelzorgers bij De Schans terecht als ze vragen hebben of het fijn vinden om met iemand te praten. Daarnaast geeft De Schans voorlichting op scholen om meer bekendheid te geven aan de situatie van jonge mantelzorgers. In september heeft het JMZ-team voorlichting gegeven in alle groepen 7 van alle basisscholen in de gemeente Westerkwartier. Jonge mantelzorgers die graag op de hoogte blijven van de activiteiten die De Schans (gratis) organiseert, kunnen zich aanmelden via de mail bij Inge Sijtsema (contactpersoon jonge mantelzorgers) via i.sijtsema@sociaalwerkdeschans.nl.

De gemeente Westerkwartier draagt financieel bij aan de activiteiten voor jonge mantelzorgers zoals de FUNdag.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd