Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Fietsmaatjes bestaat 10 jaar!

Fietsmaatjes.NL Fietsmaatjes Promotie Noord

Het 10-jarige jubileum van Fietsmaatjes Teylingen

De afgelopen tien jaar is Fietsmaatjes uitgegroeid tot één grote Fietsmaatjes familie! Van 1 lokale organisatie in de gemeente Teylingen met 50 vrijwilligers en gasten in 2012 naar 35 lokale organisaties met meer dan 2.000 vrijwilligers en 2.000 gasten in 2022.

Er zijn ruim 140 duofietsen door heel Nederland. Alle lof voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maken! Het 10-jarig jubileum van het eerste Fietsmaatjes initiatief Teylingen wordt groots gevierd met gasten, vrijwilligers en sponsoren op zaterdagmiddag 3 september in Sassenheim.

Apeldoorn 35e lid van een grote Fietsmaatjes Familie 
De feestelijk start van Apeldoorn is precies 10 jaar na de oprichting van de eerste lokale organisatie Fietsmaatjes Teylingen. Apeldoorn is een prachtige fietsgemeente. Acht bewoners uit de gemeente hebben daarom Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken opgericht. Zodat ook daar mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen van Fietsmaatjes kunnen profiteren. Op zaterdag 3 september organiseren zij een feestelijke duofiets-optocht in Ugchelen en Apeldoorn.

Wat is Fietsmaatjes?
Fietsmaatjes zet zich in voor mensen die er graag met de fiets op uit gaan, maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Samen met de vrijwilligers van Fietsmaatjes maken zij tochtjes op de duo-e-bike. Jan en Tekla, oprichters van Fietsmaatjes Teylingen en van de landelijke organisatie Fietsmaatjes.NL, leggen uit welke componenten de fietstochtjes tot een succesformule maken: “Drie aspecten staan centraal: buiten zijn, beweging en sociaal contact. Dat maakt het zowel voor de vrijwilligers als voor de gasten een onmisbaar onderdeel van hun leven. Een mooi initiatief dat mensen uit hun isolement haalt en ze een stukje vrijheid teruggeeft.”

Een greep uit de reacties van gasten:

“Iedere fietstocht is voor mij weer een feest. Ik kijk na iedere tocht direct uit naar de volgende.”

“Zonder Fietsmaatjes zou ik hele dagen thuis achter het raam zitten.”

“Ik heb door Fietsmaatjes nieuwe contacten gekregen en ga de deur weer uit.”

Patricia over haar vader en Fietsmaatjes
“Fietsen. Het is één van de dingen die mijn pa zo graag deed. Fietsen en buiten zijn en van de natuur genieten. Mijn vader heeft Alzheimer waardoor hij niet zelfstandig meer kan fietsen maar dankzij jullie duofiets en het enthousiasme van zijn fietsmaatjes is dit weer mogelijk! Er fietsen twee vrijwilligers afwisselend met hem en daar zijn we enorm blij mee! Zo gaat hij elke week even fietsen. Ze hebben de afgelopen winter maar een paar keer hoeven te verzetten, omdat het echt te nat of koud was of omdat pa ziek was.”

Eerste Fietsmaatjes locatie in het Noorden april 2022 van start gegaan
Onlangs is de eerste initiatief Fietsmaatjes in Eemsdelta van start gegaan. Delfzijl is de eerste plaats in het Noorden die is begonnen met het landelijke fenomeen Fietsmaatjes. Wie is de volgende gemeente? Fietsmaatjes.NL ondersteunt nieuwe locaties zoals Fietsmaatjes Eemsdelta zodat zij niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. Meer informatie: www.fietsmaatjes.nl of mail naar info@fietsmaatjes.nl.

Foto: Fietsmaatjes.NL

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd