Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Familiefestival Art Carnivale 19 t/m 21 juli 2019 Recreatiepark Schildmeer in Steendam

Promotie Noord

Familiefestival Art Carnivale manifesteert zich van 19 t/m 21 juli a.s. op Recreatiepark Schildmeer in Steendam met een uitzonderlijk levendige combinatie van kunst, muziek, theater en spel. Daarmee is Art Carnivale hét zomers cultureel hoogtepunt van midden Groningen en ook nog eens het gezelligste festival van Groningen.

Art Carnivale is één van de meest opvallende ‘voel-je goed’ festivals; een kunstzinnig familiefestival voor iedereen en alle leeftijden! Met veel kunst, muziek, theater, lekkernijen, kinderactiviteiten en een grote creatieve markt nabij het Schildmeer in het natuur en recreatiegebied ’t Roegwold, in de gemeente Midden-Groningen.

Wat begon als een expressie van kunst, hobby en levensstijl van een opvallende club samenwerkende creatievelingen is uitgegroeid tot (boven)regionaal feest van herkenning voor een steeds grotere groep bezoekers. Art Carnivale is een echt familiefestival: het evenement is niet aan leeftijd of culturele achtergrond gebonden. Het is een warme ontmoetingsplaats voor wie op zoek is naar ontspanning en gemoedelijkheid in combinatie met een unieke kunstzinnige belevenis dat gratis toegankelijk is.

Art Carnivale draait volledig op de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Zonder hen zou het festival niet mogelijk zijn. Art Carnivale heeft enthousiaste vrijwilligers nodig die een werkzame bijdrage willen leveren aan de realisatie van het festival. Iedereen die belangstelling heeft zijn of haar vakantietijd op een aangename en leerzame manier te besteden, zien we heel graag komen om onze crew te versterken. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website www.artcarnivale.nl of ter plaatse op het festivalterrein.


Enkele hoogtepunten uit het programma:

Theater
Brulrace; moeten onze kinderen leren hoe harder je schreeuwt hoe meer je bereikt in het leven?  Deze driewielers reageren op geluid, hoe harder de coureur kan schreeuwen, hoe sneller het gaat. Hoe meer mensen je horen, hoe meer mensen je zien. Wie het eerst door de finish gaat is de winnaar. Het is net als het leven zelf. Omstanders kunnen een gokje wagen door hun geld in te zetten bij de Roodkapjes. Wolf legt de regels uit. 

Mirlen’s Mad Ride; verlaat je angst en raak verlicht binnen een minuut! Voor jong en oud een uitdaging om aan te gaan. Magiër Mirlen verlost u van uw angst en zorgt binnen een minuut voor een wonderbaarlijke verlichting. Per tweetal kunt u zijn ‘Dragon-Cat’ kasteel betreden voor de kortste roller-coaster rit van de wereld. Voor wie niet naar binnen durft is er tijdens Mirlen’s parade voor de deur ook al heel wat te beleven: hij onderzoekt op eigenaardige wijze de angsten van zijn gasten en slikt zelfs een zwaard in om zijn magische krachten te bewijzen. Te zien en te beleven op zaterdag en zondag op het festivalterrein. Een act van “Nieuw Lef”.

Van Abacus Theater kunnen we het hele weekend genieten op Art Carnivale.  DJ Kamovis ooit als piloot met zijn Russische helikopter neergestort over het randje van het ijzeren gordijn. Levend op een mix van kerosine en wodka wist Kommandant Kamov zich tientallen jaren schuil te houden in de bossen van het Harz-gebergte. Met zijn boordradio luisterend naar de Engelse zenders van de vijand, ontwikkelde hij een feilloos gevoel voor verderfelijke westerse muziek. Nu is Kamov een gevierd DJ die oude tijden doet herleven en met zijn unieke helikopter sfeer brengt op iedere party. Pas op: DJ Kamov is in de veronderstelling dat de USSR nog bestaat en de KGB naar hem op zoek is. Beter is om dit gevoelige onderwerp te vermijden om explosieve reacties te voorkomen.

Muziek
Faintest Idea komt uit Engeland en maakt energieke ska-punk met ook een drie koppige blazers-sectie. Ze maakten al 3 volwaardige albums die te beluisteren zijn op spotify voor wie vast in de stemming wil komen. Deze band is een internationaal succes. Vorig jaar speelden ze bijvoorbeeld in Japan en dit jaar gaan ze Europa door en doen onder andere festival Art Carnivale aan. We zijn trots ze te kunnen presenteren als headliner op zondagavond 21 juli. 

Raw Medicine wordt gevormd door gitarist/zanger Dirk Vermeij, de bassist/zanger is Rudy Englebert en de drummer is Arthur Bont. Samen vormen ze de superformatie Raw Medicine. Ze spelen dampende Rock & Roll met passie en power die je ouderwets bij de strot grijpt! Komt dat zien en horen bij festival Art Carnivale op vrijdagavond 19 juli! Jaren geleden waren ze al eens op Art Carnivale en boden ze de geluidstechnici een echte uitdaging, want hoe versterk je nu goed het geluid van een emmer?

Bucket boyz maken ” Blue trash” van uit de moerassen van Amsterdam met hun wortels in West Tennessee en de bollenstreek combineren ze oude traditionele Americana met een rock-‘n-roll/punk attitude . De style noemen zij blauwe prullenbak of te wel Blue Trash. Met een banjo,
Chinese eet stokjes, een jerry-can bas, en drie stemmen doen ze een muzikale vertelling van hun avonturen als straat muzikanten. Hun performance is opzwepend genoeg om de voeten in beweging te krijgen.

Het festivalprogramma is te vinden op: www.artcarnivale.nl 
Zie voor informatie ook: https://www.facebook.com/ArtCarnivale/ 

Promotie Noord


Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd