Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Ecoras: de nieuwe naam van KNN Advies

Ecoras: de nieuwe naam van KNN Advies BV

Al meer dan 20 jaar helpt Ecoras bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen vooruit, op basis van idealisme, impact, praktische- en economische principes.

Met een nieuwe, frisse uitstraling bouwt Ecoras voort op datgene wat in al die jaren is neergezet. In de nieuwe naam staat ‘Eco’  voor zowel economie als ecologie. ‘Coras’ is afgeleid uit het oud-Iers en betekent ‘systeem’.

Ecoras vindt dat afval niet hoeft te bestaan. En dat het de hoogste tijd is om anders en zorgvuldiger om te gaan met onze grondstoffen: industriële ecosystemen en productieketens anders ontwerpen en inrichten, op een praktische en toepasbare manier. Met als doel het binnen afzienbare tijd realiseren van een circulaire bio-economie.

“De nieuwe naam past beter bij onze nieuwe focus en ambities”, aldus Sven Jurgens, directeur Ecoras. ‘’Er is nu het juiste momentum aan het ontstaan om de economie op een andere, meer circulaire, manier in te richten. Hier waren we achter de schermen al mee bezig, maar de ontwikkelingen rond COVID-19 hebben het proces zeker versneld”.

Over Ecoras
Ecoras geeft inzicht in de waardeketen en overzicht over het industrieel ecosysteem. Dit doen we door het kritisch analyseren van de gehele keten (supply chain) en de grondstoffen die nodig zijn binnen de productieprocessen. Vervolgens kijken we hoe we efficiënter om kunnen gaan met deze grondstoffen en of hier ook alternatieven voor zijn: zoveel mogelijk op-biomassa-gebaseerde (biobased) grondstoffen en grondstoffen die aan het einde van hun levensfase op een milieu-efficiënte wijze kunnen terugvloeien naar een (ander) productiesysteem (cradle-to-cradle).  Ecoras werkt op de domeinen: Green Chemistry, Sustainable Polymers en Biobased Solutions. Ecoras is lid van o.a. Bedrijvenvereniging Zuid-Oost Groningen, Vereniging Circulair Friesland en de Bio Cooperative.

Meer weten over Ecoras? Kijk op ecoras.nl

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd