Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Digitaal cultuurplatform Fier Westerkwartier in de lucht

Promotie Noord

Digitaal cultuurplatform Fier Westerkwartier gelanceerd

Op www.fierwesterkwartier.nl komen registraties van theatervoorstellingen, concerten en videoclips, digitale rondleidingen in musea, verhalen en gedichten. Alles wat op dit moment niet ‘live’ kan worden ervaren en een directe verbinding heeft met het Westerkwartier.

Als gevolg van de coronacrisis kunnen veel cultuurmakers zich niet meer presenteren. Concerten en voorstellingen zijn afgelast of uitgesteld, musea moeten  hun deuren gesloten houden. Met de website wordt cultuurmakers de mogelijkheid geboden om zichzelf te presenteren. Tegelijkertijd biedt het de inwoners van het Westerkwartier afleiding, troost, en wekt het hopelijk ook  nieuwsgierigheid op. We willen er in elk geval voor zorgen dat de cultuur in beeld blijft, zodat de sector zichzelf snel weer kan herpakken op het moment dat de maatregelen afgebouwd worden. Bij de lancering staan er onder meer opnames van Pé & Rinus, de registratie van theatervoorstelling Noar Huus en verhalen in het Westerketiers op.

De website is ondergebracht bij cultuurplatform Plack en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Westerkwartier. Wethouder Hielke Westra: “Deze tijd is voor cultuurmakers heel vervelend. Nu merk je pas hoeveel cultuur er normaal gesproken wordt gemaakt en beleefd, hoe vanzelfsprekend dat is. We zitten middenin de maanden waarin normaal gesproken tal van theatervoorstellingen  en concerten te zien zouden zijn. En het evenementenseizoen staat voor de deur – ook dat zal niet zo zijn als we gewend waren. Daarom vind ik het extra belangrijk dat de inwoners van het Westerkwartier toch nog van cultuur kunnen genieten. En de makers zichzelf kunnen laten zien. “

Coördinator Emil Klok laat weten wat er de afgelopen weken hard is gewerkt om dit mogelijk te maken. “Pro-Ontwerp uit Leek heeft in korte tijd een ontwerp gemaakt en een site gebouwd, er is een redactie samengesteld en er zijn tal van partijen benaderd om een bijdrage te leveren. We hebben nu een mooie basis om mee te starten. Maar we doen ook een beroep op alle cultuurmakers in het Westerkwartier: laat jezelf zien!”.

Aanmelden
De redactie roept elke cultuurmaker, van muzikant tot museum en van theatermaker tot kunstenaar, op om ons activiteiten, registraties, videoclips toe te sturen zodat we dat aan iedereen kunnen laten zien! Via fierwesterkwartier@gmail.com kunnen mensen zich melden. Na deze crisis zal de website blijven bestaan, als naslagwerk maar ook als blijvend podium voor de cultuursector in het Westerkwartier.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd