Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Circulair voetpad van wc-papier met lichtgevende eco-chips langs de Potmarge

Promotie Noord

Komende weken legt de gemeente een bijzonder circulair wandelpad aan. Het pad wordt aangelegd tussen de oever van de Potmarge en het dijkje dat Comenius Mariënburg vorig jaar aanbracht als afscherming van de sportvelden. Naar verwachting kunnen wandelaars het pad in september gebruiken.

Het wordt een circulair en kunstzinnig wandelpad. Circulair, omdat de verharding bestaat uit klei met kalk en cellulose. De cellulose komt van WC-papier uit de rioolwaterzuivering van Wetterskip Fryslân. De bijzondere toplaag met ‘eco-chips’ zorgt voor een kunstzinnig effect. De eco-chips nemen licht op en stralen dit weer gedurende een paar uren uit in het donker. Op die manier ontstaat er een bijzonder patroon en zorgt de indirecte ‘verlichting’ meteen voor wat oriëntatie in het donker. 

Over de twee opvaartjes komen  bruggetjes. Aan de oostzijde (tussen Comenius en het fietspad langs de waterspeelplaats) komt een nieuw opvaartje. Duikers naar de Potmarge en de waterspeelplaats zorgen voor een verbetering van de waterkwaliteit en de waterhoeveelheid. Met de aanleg van het circulair voetpad wordt de wens van de wijk en de gemeente uit de ontwikkelingsvisie Potmargezone vervuld.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd