Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Carina Vinke winnaar cultuurprijs Emmen 2020

Cultuurprijs Emmen Carina Vinke en Robert Kleine - Promotie Noord

Zangeres Carina Vinke is de winnaar van de Oeuvre Cultuurprijs 2020. Tijdens de Nieuwjaarsuitzending van de gemeente Emmen nam zij deze prijs in ontvangst. Carina werd thuis verrast door wethouder Robert Kleine.

Carina Vinke is opgeleid tot klassiek zangeres, zangdocente en operazangeres aan verschillende conservatoria in Nederland, België en Spanje. Ze studeerde als jong talent op haar vijftiende aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Elf jaar later ontving ze haar masterdiploma in opera.
Haar carrière begon toen ze negen was in het Nationaal Kinderkoor. Carina zingt inmiddels al dertig jaar in binnen- en buitenland.

Genomineerden
Naast Carina Vinke waren schrijver Richard Zuiderveld, fotograaf Theo Berends en dichter Gezienus Omvlee genomineerd voor de Oeuvre Cultuurprijs 2020.

Oeuvreprijs
De oeuvreprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor één of meerdere personen die op het culturele of artistieke vlak hun sporen hebben verdiend. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van € 1.000,-. De Bibliotheek Emmen was ook dit keer weer de organisator van de Cultuurprijs Emmen. De publieks- en jurystemmen samen bepaalden de winnaar van de oeuvreprijs.

Cultuurprijs Emmen Carina Vinke en Robert Kleine - Promotie Noord
Op de foto: Carina Vinke en Robert Kleine

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd