Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Boerin Annemiek Koekoek wint de Vrouw in de Media Award 2021 Drenthe

Annemiek Koekoek - Foto Trui Heinhuis - Promotie Noord

Boerin Annemiek Koekoek uit Tynaarlo ontvangt de Vrouw in de Media Award 2021 voor Drenthe. Koekoek heeft zich in 2021 volgens 61 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd.

Ze wordt door de stemmers geroemd als voorbeeld voor vele boerinnen. Boswachter Pauline Arends uit Hooghalen eindigde met 18 procent op de tweede plaats. Voorzitter Huisartsenzorg Drenthe en huisarts ten tijde van corona Lamiek Westerhof uit Assen ontving 12 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Voor de nominaties van de regionale VIDM-award werd door een regionale jury gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen, maar vaker op de radar van de regionale media mogen zijn.

Over de winnares
Annemiek Koekoek is boerin en bn-er. Ze laat mensen actief kennismaken met het boerenbestaan en deelt ook informatie voor DAJK en provincie Drenthe. Dankzij haar deelname aan BzV en Expeditie Robinson heeft ze een groot bereik op sociale media. Koekoek weet volgens de stemmers als geen ander hoe ze haar bereik positief kan inzetten. “Ze kan de agrarische sector goed promoten, komt op een positieve manier op voor de boeren en is een mooi boegbeeld voor onze sector”, aldus een van de stemmers. De vorige Vrouw in de Media Award Drenthe (2019) won Suzanne Kruizinga, bestuurslid Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Regionale Vrouw in de Media Award
De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is net zo belangrijk in de lokale en regionale media, vindt de organisatie. Op voordracht van journalisten en het publiek selecteerde vervolgens een jury vijf rolmodellen in de provincie Drenthe. De jury voor Drenthe bestond uit Marjanne Teunissen (juryvoorzitter), journalist en auteur van het boek Krachtstroom over invloedrijke vrouwen, Mariëlle Nieuwenhuis, eindredacteur Nieuws RTV Drenthe en Annique Oosting, chef Drenthe bij Dagblad van het Noorden.
Er kon tot en met donderdag 28 januari worden gestemd.  Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de genomineerden zich het beste heeft geprofileerd in de media. In totaal brachten 30.000 mensen op www.vrouwindemedia.nl hun stem uit.


Tekort vrouwelijke rolmodellen in de media
De initiatiefnemers Janneke van Heugten van Mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van Sprekersbureau ZijSpreekt zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd op de radio en televisie en in kranten en digitaal nieuws: slechts 26% van alle personen die in het nieuws voorkomen is vrouw. Dat laten de metingen van het Gender Media Monitoring Project 2020 (GMMP) zien. Vrouwen komen het vaakst voor in verhalen over sociale en juridische kwesties, en het minst in verhalen over misdaad en geweld. Als vrouwen in verhalen voorkomen, gaat het vaker om hun privéleven of hun rol in het gezin dan om hun (professionele) expertise. Vrouwen worden minder vaak geciteerd of gepresenteerd als experts dan mannen, slechts 23% van de mensen die in het nieuws als experts werden gepresenteerd, was vrouw.

Naast de regionale awards is er ook een landelijke Vrouw in de Media Award 2021 en een You Go Girl Award 2021. De winnaars hiervan worden tijdens een zoomevent op 7 februari om 20.00 uur bekendgemaakt.

Alle prijswinnaars ontvangen een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt. De Vrouw in de Media Award 2021 wordt sinds 2009 uitgereikt en is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

Annemiek Koekoek - Foto Trui Heinhuis - Promotie Noord
Boerin Annemiek Koekoek wint de Vrouw in de Media Award 2021 Drenthe – Foto: Trui Heinhuis

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd