Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Aanvragen voor de anderhalvemeterregeling provincie Groningen kan nog tot eind 2020

foto Niels Cornelis Meijer

Aanvragen vergoeding coronamaatregelen voor bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties kan nog tot eind 2020

Het aantal aanvragen voor de anderhalvemeterregeling van de provincie Groningen neemt toe. De provincie Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) zijn een promotiecampagne begonnen om de subsidie nog beter onder de aandacht te brengen. 

Sinds de start van de campagne zijn 54 nieuwe aanvragen binnengekomen. In totaal is nu 215.000 euro subsidie verstrekt. Er is nog ruim 1 miljoen beschikbaar, waar winkels, bedrijven, sportverenigingen, maatschappelijke en culturele organisaties uit de provincie Groningen snel gebruik van kunnen maken. Subsidie aanvragen kan nog tot en met 31 december 2020.

De subsidie van de provincie is bedoeld voor onder meer kleine winkels en bedrijven, sportverenigingen, musea, dorps- en wijkcentra, kerken en welzijnsorganisaties. In aanmerking komen kosten voor onder andere desinfectiepalen, een online betaalsysteem of spatschermen. Ook geldt de subsidie voor het inhuren van bijvoorbeeld een architect of aannemer voor aanpassing van de inrichting.

Steun in de rug
“Veel bedrijven en instellingen hebben maatregelen moeten nemen om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Voor kleine organisaties zijn dat hoge kosten. Ze komen bovenop de omzetdaling door de coronacrisis. Met deze regeling geven we hen graag een steuntje in de rug. De subsidiepot is nog lang niet leeg. Dus grijp deze kans!”, zegt gedeputeerde IJzebrand Rijzebol.

Helft kosten vergoed

Met behulp van de 1,5 meterregeling kunnen organisaties de helft van de gemaakte kosten vergoed krijgen. Met deze tegemoetkoming ondersteunt de provincie Groningen organisaties met minder dan vijftig werknemers in de anderhalvemetereconomie. De subsidie bedraagt minimaal 500 en maximaal 2.500 euro. Dat betekent dat de investering in de coronamaatregelen minimaal 1.000 euro moet bedragen.

Eenvoudig
Het aanvragen van subsidie is heel eenvoudig, merkte ook Kim Hoetjes, eigenaresse van speelgoedwinkel Wirwar in de stad Groningen. Met steun van de provincie richtte een timmerman de lange en smalle winkel opnieuw in. Hierdoor kunnen er nu zes mensen veilig winkelen in plaats van twee. Ze raadt iedereen aan gebruik te maken van de regeling. “Doe het gewoon, het kan je helpen.”

Subsidie aanvragen bij het SNN
Ga hiervoor naar: www.snn.nl > anderhalvermeterregeling provincie Groningen of KLIK HIER

Foto: Niels Cornelis Meijer

foto Niels Cornelis Meijer
Kim Hoetjes vroeg subsidie aan voor de herinrichting van speelgoedwinkel Wirwar. “Mensen kunnen nu weer veilig winkelen.”

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd