Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Opening Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’ door Hans Wiegel

Tenaxx Wedde - Hilvert Huizing - Landgoed Tenaxx - Hans Wiegel - Promotie Noord - Gebiedspromtie


Zaterdag 6 april werd onder grote belangstelling op het terrein van Landgoed Tenaxx in Wedde het Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’ geopend.

Hans Wiegel, voormalig minister en commissaris van de Koning van Friesland, verrichte de openingshandeling. Hij kwam, samen met dhr. Oudemans, eigenaar van Landgoed Tenaxx, aanrijden in het dieseltreintje en opende het park met een daverend kanonschot. De miniaturen zijn bijna allemaal afkomstig van het voormalige Miniatuurpark Appelscha, dat in 1989 ook door Hans Wiegel werd geopend en bestond tot 2007. Daarna zijn de miniaturen 10 jaar bewaard in een loods en in 2018 verkocht aan Landgoed Tenaxx. De miniaturen, die ernstig beschadigd waren, zijn gerestaureerd. Ook de speeltoestellen en het oude dieseltreintje zijn hersteld. Er zijn spoorrails aangelegd en men kan een ritje over het landgoed maken.

Het nieuwe miniatuurpark bevat bijna 80 schaalmodellen van karakteristieke huizen, torens, molens en andere bouwwerken uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Bijvoorbeeld: de Martinitoren, de Menkemaborg, de Burcht van Wedde, station Groningen, Klooster Ter Apel, een Hunebed, Ja-knikkers uit Schoonebeek, Franeker, de Waterpoort van Sneek, de kerk van Wieuwerd (inclusief mummies!) en vuurtoren de Brandaris. Ook is er volop interactie: door te fietsen kan men een treintje laten rijden en Jaknikkers laten bewegen. En er zijn filmpjes over de 80-jarige Oorlog, de Hunebedden en de Friese Elfstedentocht. Bij de entreeprijs zijn onbeperkt frietjes, snacks en ranja inbegrepen. Het park is zelfstandig maar ook in combinatie met het Dinopark te bezoeken.

Landgoed Tenaxx | Borgesiusweg 1 | 9698 XS Wedde | 06 15160870
info@landgoedtenaxx.nl | www.landgoedtenaxx.nl | www.facebook.com/landgoedtenaxx

Foto’s: Hilvert Huizing | Mazzelmoaze Fotografie | www.mazzelmoaze.nl

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd