Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Succesvolle tweede editie Online Banenmarkt Friesland

Online Banenmarkt Friesland- Promotie Noord

De tweede editie van de Online Banenmarkt Friesland op 2 februari 2021 was een succes, evenals de eerste editie waardoor (tot nu toe) vier werkzoekenden een baan hebben gevonden.

Van 10.00 tot 13.00 uur werden 109 cv’s en 105 vacatures gedeeld. De Online Banenmarkt Friesland wil gedurende de coronacrisis een perfecte online match tussen werkgever en werkzoekende mogelijk maken.

Doordat er veel animo is voor online banenmarkten in deze tijd, worden er om de maand nieuwe banenmarkten in verschillende regio’s georganiseerd. De eerstvolgende editie vindt plaats op 6 april van 10.00 tot 13.00 uur.

1978 leden en 105 vacatures gedeeld
De cijfers bewijzen dat de tweede editie van het online evenement op 2 februari succesvol was. De LinkedIn-groep had 1978 leden. Dit is een stijging van een kleine 580 leden in vergelijking met de eerste online banenmarkt. Daarnaast werden er 109 cv’s en 105 vacatures gedeeld. Er waren echter meer werkplekken dan vacatures. Dit komt omdat er per vacature af en toe meerdere werkzoekenden werden gevraagd. Alle geplaatste vacatures waren samen goed voor 179 banen.

Er waren voornamelijk veel vacatures in de zorg, techniek, bouw en het groen geplaatst. Werkzoekenden zochten voornamelijk een carrière in de administratieve sector en zakelijke dienstverlening. Wat tevens opviel, was dat er verschillende omscholingstrajecten werden aangeboden. Hier werd niet gevraagd om specifieke opleidingsrichtingen.

Derde Online Banenmarkt Friesland in aantocht
Er komen nog verschillende online banenmarkten aan door heel Nederland. Ook WSP Fryslân Werkt! gaat door met het bouwen van een netwerk van werkgevers en werkzoekenden in de Friese arbeidsmarktregio. De eerstvolgende en derde editie vindt plaats op 6 april van 10.00 tot 13.00 uur. Op deze dag organiseren ook de andere arbeidsmarktregio’s hun banenmarkt op LinkedIn. 

Alternatief voor fysieke banenmarkt
Door de coronacrisis kunnen fysieke online banenmarkten nu niet plaatsvinden. Daarom is de Online Banenmarkt Friesland een alternatief waardoor werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen vinden. Via de vaste LinkedIn-groep “Online Banenmarkt Friesland” bieden werkgevers, intermediairs en uitzendbureaus vacatures aan. Werkzoekenden hebben de mogelijkheid om zichzelf via een cv of persoonlijke pitch onder de aandacht te brengen.

Bijdragen kunnen het beste gedeeld worden op de datum wanneer de Online Banenmarkt Friesland live is. Dan zijn er zoveel mogelijk partijen online. Maar de LinkedIn-groep dient ook als 24/7 banenmarkt.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd