Inschrijving WerkParade open voor werkzoekenden

Inschrijving WerkParade open voor werkzoekenden Promotie Noord

Werkzoekenden kunnen zich vanaf nu online inschrijven voor de WerkParade in WTC Expo Leeuwarden. De WerkParade vindt op 1 april plaats en wordt met een geschatte 5000 werkzoekenden, 300 medewerkers en 250 werkgevers het grootste banenevent van Friesland. Het doel van deze dag is het inspireren en samenbrengen van werkgevers en werkzoekenden binnen de kanssectoren.

WerkParade
WerkParade is een nieuw initiatief van Fryslân Werkt! en geeft werkzoekenden de kans om een passende baan te vinden binnen de huidige arbeidsmarkt. De focus ligt bij werkgevers van kanssectoren zoals bouw, techniek, zorg, onderwijs, ICT en horeca. Een werkcoach betrekt werkzoekenden op een positieve manier bij de WerkParade, waardoor ze zich op een unieke manier presenteren aan werkgevers bij de verschillende beroepenpleinen. De WerkParade wil op deze manier werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aantrekken en aan een baan helpen. In Friesland zou dit naar schatting gaan om 33.000 mensen. Ook nieuwsgierigen en banenswitchers uit het reguliere werkveld behoren tot de doelgroep van WerkParade.

Inschrijven voor de WerkParade kan op www.werkparade.nl.  

Interactieve activiteiten
Bij WerkParade draait het om het aangaan van gesprekken en het meedoen aan activiteiten in plaats van de standaard sollicitatieprocedure. Daarom biedt de WerkParade workshops, netwerkcafés, doe-activiteiten en creatieve sollicitaties in een interactieve setting aan. Denk bijvoorbeeld aan het metselen van een muurtje, het maken van cocktails of het verbinden van een wond. Op deze manier profileert de WerkParade zich als een inspirerende ontmoetingsplek in plaats van een normale banenmarkt. Gedurende de dag genieten bezoekers van livemuziek, foodtrucks en veel entertainment.

De WerkParade vindt plaats op woensdag 1 april van 10.00 uur tot 18.00 uur in het WTC Expo Leeuwarden.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd